Pašalić pozvao Obradovića da prekine štrajk glađu

Zaštitnik građana pozvao je direktora i glavnog i odgovornog urednika "Vranjskih" Vukašina Obradovića da prekine štrajk glađu "ako veruje u institucije države".

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

19:34

Pašalić pozvao Obradovića da prekine štrajk glađu
Foto: Tanjug, arhiva

"I kao zaštitnik građana, i kao čovek, molim gospodina Vukašina Obradovića da prekine štrajk glađu ako veruje u institucije ove države. Jedna od tih institucija je zaštitnik građana, koji će svakako delovati", rekao je Zoran Pašalić za Radio-televiziju Vojvodine.

On je dodao da će institucija zaštitnika građana "delovati po pritužbi ili po službenoj dužnosti ili će izabrati jedan od načina koji mu stoje na raspolaganju ako postoje elementi medijacije pomirenja".

Pašalić je kazao da će zaštitnik građana pratiti sve okolnosti u vezi sa tim slučajem.

Obradović se ranije danas zaključao u prostorije tog lista u centru Vranja, pošto je prethodno saopštio da počinje štrajk glađu.

Štrajkuje glađu zbog gašenja Vranjskih i s ciljem da, kako je naveo u otvorenom pismu, skrene pažnju "novinarima i novinarkama, ali i svim građanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina".

Pre no što se zaključao u prostorije Vranjskih, on je zamolio kolege da izađu, naglašavajući da je to "njegova borba" i njegov lični čin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: