Počela rekonstrukcija parka Ušće, Vesić predstavio plan

Rekonstrkcija parka Ušće u Beogradu koja će trajati nekoliko godina počela je, a gradski menadžer Goran Vesić je najavio šta će sve biti urađeno.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

10:51

Počela rekonstrukcija parka Ušće, Vesić predstavio plan
Foto Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Kako kaže, biće urađeno pet novih staza, 10 sportskih igrališta i pet dečjih igrališta. Radovi su započeti oko Muzeja savremene umetnosti i oni će biti završeni do 20. oktobra, rekao je Vesić.

On je kazao za TV Pink da će ta velika zelena površina koja nije dovoljno uređena, između hotela Jugoslavija i Bulevara Nikole Tesle kao i Save i Dunava, biti obogaćena novim sadržajima.

"Uradićemo pet staza, staza Umetnost biće najšira i imaće osam metara širine i povezivaće Bulevar Nikole Tesle sa Muzejom savremene umetnosti i taj deo biće prvi završen, pošto se 20. oktobra otvara Muzej savremene umetnosti", naveo je Vesić.

Kako je rekao, biće urađene još četiri staze koje će se zvati Priroda, Pokret, Srbija jedan i Srbija dva, koje će voditi građane kroz sam park, a onda će preko manjih staza voditi do zelenih oaza i do igrališta.

Vesić je rekao da će biti napravljeno 10 sportskih terena, od čega četiri za boćanje, dva za mali fudbal, od čega jedan travnati sa veštačkom travom, dva terena za košarku i bandminton, kao i dve teretane na otvorenom.

Takođe, biće napravljeno pet dečijih igrališta, od toga jedan kao saobraćajni poligon, dva muzička sa muzičkim rekvizitima koji će biti prvi takvi u Beogradu i drugo.

Vesić je kazao da je to najveći park u Beogradu i da će biti sačuvana sva stabla i zelenilo. Kako je dodao, reč je o površini od 880.185 kvadratnih metara.

Prva faza radova biće gotova do sredine decembra, naredne godine će početi druga i treća faza. Vesić ističe da će park biti prava atrakcija sa jedinstvenim sadržajima u Beogradu.

On je podsetio da Muzej savremene umetnosti dugo nije radio sve dok bivši premijer i sadašnji predsednik Aleksandar Vučić nije naveo kao jedna od prioriteta njegovo otvranje, kao i Narodnog muzeja.

Vesić dodaje da će Muzej savremene umetnosti biti otvoren 20. oktobra na Dan oslobođenja Beograda.

Kaže i da je Skupština Beograda nedavno nazvala obalu od Brankovog mosta do hotela Jugoslavije Obalom kralja Aleksandra Prvog Karadjordjevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: