Japan: Požar na najvećoj ribljoj pijaci na svetu

Desetine vatrogasaca bore se s velikim požarom koji je danas izbio na tokijskoj ribljoj pijaci Cukiji, najvećoj ribljoj pijaci na svetu.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.08.2017.

13:54

Japan: Požar na najvećoj ribljoj pijaci na svetu
Getty images

Za sada nema podataka o povređenima, prenosi Rojters.

Kako se navodi, požar je izbio malo pre 17 sati po lokalnom vremenu, a na mesto požara odmah je upućeno oko 30 vatrogasnih vozila.

Gašenje je otežano zbog uskih ulica i zbijenih zgrada na tom području, a na licu mesta se može videti gust dim.

Požar je izbio u takozvanoj spoljnoj pijaci, gde se nalaze brojni restorani u kojima turisti mogu da uživaju u morskim plodovima i sušiju.

Mediji prenose da se požar proširio na četiri zgrade i da je zahvatio površinu od oko 200 kvadratnih metara. Unutrašnji deo pijace, gde se prodaju morski plodovi nije zahvaćen požarom.

U junu, vlasti Tokija objavile su dugoročan plan o izmeštanju te pijace, stare 80 godina, koja godišnje privuče desetine hiljada posetilaca.

Pijaca je poznata po egzotičnim vrstama riba koje se na njoj mogu kupiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: