"Ode avion da odmori, dok izgorimo, a poruka premijeru..."

Situacija na crnogorskom primorju, kako javlja reporterka B92 sa lica mesta, deluje da je pod kontrolom, iako na Luštici i dalje besne požari.

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2017.

20:32

Građani sa kojima je Nevena Madžarević razgovarala nisu ni znali kada će i da li će poleteti ukrajinski kanader koji je stigao kao pomoć NATO.

Ipak, avion tipa Antonov se nekoliko trenutaka kasnije pojavio na nebu iznad Luštice i izbacio osam tona vode, ali meštani nisu potpuno zadovoljni i komentarišu da je avion preletao nekoliko puta, "pa odlazio da se odmori, dok sve izgori".
Sa druge strane, predstavnici Vojske Crne Gore navode da im veoma znači pomoć NATO kolega, koji su u Crnu Goru poslali i švajcarski helikopter, a pomoć stiže i iz Bugarske i Izraela.

Meštane koji se suočavaju sa mogućim gubitkom svega što imaju podsetio je samo ministar odbrane, a Luce Mendegaja je imala poruku za crnogorskog premijera Duška Markovića.
"Kakva je ovo organizacija? To nije organizacija... Ja bih bolje organizovala i svako bi to uradio bolje nego što su oni uradili", rekla je ona.

Tokom dana, reporterka B92 je razgovarala i sa dobrovoljcima i drugim meštanima, koji se nadaju najboljem, ali ističu da jedino što mogu da urade je da se "pomole Bogu".
Opširnije u videoprilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: