Petak, 23.06.2017.

12:39

LSV: Skloniti fašiste sa ulica

Povodom incidenta i odlaganja projekcije dokumentarnog filma "Albanke su naše sestre" u Nišu i Kraljevu, LSV poziva državne organe da sklone fašiste sa ulica.

Izvor: Tanjug

LSV: Skloniti fašiste sa ulica

Ti događaji su dokaz, navodi se u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine, da postoje snage koje ne žele pomirenje i normalizaciju odnosa na Kosovu i Metoihiji i da uplaše svakoga ko bi rešenje kosovskog pitanja tražio u pomirenju, toleranciji i dijalogu.

"Činjenica da je odgovornost za prekid tribine u Nišu preuzeo „Obraz, pokazuje da se pripadnici organizacije, čiji je rad zabranjen odlukom Ustavnog suda pre pet godina, otvoreno smeju u lice ovoj državi", navedeno je u saopštenju.

Iz LSV-a poručuju da je krajnje vreme da se huligani i fašisti nazovu pravim imenom, umesto da se za to koristi eufemizam „ekstremni desničari i dodao da bi država trebalo da onemogući rad njima i njihovim političkim pokroviteljima u čijem interesu su sukobi, nasilje i zaustavljanje evropskog puta Srbije.

Isto tako, kažu, bilo bi u najmanju ruku pristojno da predstavnici vlasti ne primaju njihove delegate na sastanke, kao što je, kako navode, ministar kulture i informisanja u sredu primio predstavnike „"Alternative", poručuje LSV i podseća da je to organizacija koja je prekinula tribinu "Žena u crnom" i pokušala da prekine skup "Mirdita, dobar dan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: