Omerović: Rušenje greška,hitno razgovor o legalnoj gradnji

Predsednik odbora za ljudska i manjinska pravaMeho Omerović ocenio je da je rušenje molitvenog doma u Zemun Polju nedopustiva greška lokalnih vlasti.

Izvor: B92

Petak, 26.05.2017.

15:35

Omerović: Rušenje greška,hitno razgovor o legalnoj gradnji
Foto: Tanjug

On je pozvao na hitne razgovore da bi se došlo do legalnog rešenja za izgradnju takvog objekta.

"Dosledna primena zakona u borbi protiv divlje gradnje je, naravno, nešto što svako normalan podržava. Ali, država i njeni organi ne smeju da selektivno primenjuju zakon", rekao je Omerović i naveo da se "nekome dozvoljava da gradi bez dozvole u centru Novog Pazara, a Islamskoj zajednici na njenom zemljistu u Zemun polju ne.

On je u saopštenju istakao da "lokalni moćnici" nisu imali "osećaja, sluha i takta", jer su izabrali da sruše objekat samo dan pre pocetka Ramazana.

"Verujem i nadam se da će se pronaći i adekvatan prostor za ovu namenu i to do kraja ramazanskog posta. Samo tako ćemo kao država pokazati da su svi građani Srbije jednaki pred zakonom, da niko ne sme biti diskriminisan po osnovu vere", dodao je Omerović.

Opština Zemun saopštila je da je srušen bespravno započeti objekat Islamske zajednice u naselju Zemun polje.

Opština ističe da je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41 oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave.

"Radovi su nastavljani i nako što je građevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: