Grom ubio dva muškarca kod Doljevca / VIDEO

Saša Ž. (47) i Marjan Ž. (37) iz sela Malošišta poginuli su u sredu uveče oko 21.45 časova od udara groma, piše "Blic".

Izvor: Blic, Tanjug

Četvrtak, 04.05.2017.

10:43

Grom ubio dva muškarca kod Doljevca / VIDEO
Foto: Freeimages

Tanjugu je iz Policijske uprave u Nišu potvrđeno da su stradala dva muškarca iz okoline Niša. Kako kažu u niškoj policiji, tela su predata porodicama, izvršen je uviđaj, a o tragičnom događaju obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, prenosi Tanjug.

Tragedija se desila u selu Malošište, na sredokraći puta između Niša i Doljevca u toku nevremena koje je 3.maja u večernjim časovima zahvatilo okolinu Niša. Prema pisanju "Blica", dvojica muškaraca, inače rođaka, nastradala su dok su pecali.

Podsetimo, jako nevreme zahvatilo je Srbiju u sredu uveče. U opštini Ljubovija padao je grad veličine jajeta i uništio sve zasade voća koji su već bili oštećeni snegom koji je pao početkom aprila.

Predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović izjavio je da je u nekim mestima na tom području grad bio veličine kokošijeg jajeta, zbog čega su polupani crepovi na kućama.

"Najviša šteta je pričinjena u pet mesnih zajednica koje gravitiraju ka Krupnju i Kosjeriću. Velika šteta je pričinjena na usevima, voćnjacima, od malinije nije ostalo ništa", rekao je Filipović.

Prema njegovim rečima, jaka kiša uzrokovala je oštećenje jednog broja lokalnih puteva.

"Ovo je prva elementarna nepogoda u ovoj godini i pričinjena je velika materijalna šteta. Vrlo brzo ćemo formirati komisiju koja treba da što pre utvrdi nastavu štetu", zaključio je Filipović.

Tokom jučerašnjeg nevremena, koje je praćeno gradom veličine oraha i kokošijeg jajeta, lakše je povre]en jedan meštanin u selu Gornje Košlje kod Ljubovije.

Predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević izjavio je za Glas zapadne Srbije da je pričinjena velika šteta u poljoprivredi i da je polupan jedan broj crepova na kućama.

"Procene su da je grad pričinio štetu na oko 800 hektara. Posle snega i mraza, a sada i grada, od maline neće biti ništa", istakao je Kovačević.

On je rekao da je juče dejstvovano iz svih 18 protivgradnih stanica i da je ispaljeno 135 raketa.

"Protivgradna zaštita je delovala koliko je mogla, uspeli su makar da grad usitne. Tokom dana se očekuje da sve stanice budu dopunjene sa raketama", zaključio je Kovačević.

U ivanjičkoj opštini nevreme, po svemu sudeći, nije prouzrokovalo veće štete.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović izjavio je da je sitan grad padao na području Osonice, Pridvorice i Brusnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: