Maja Gojković zakazala sednicu, bez obzira na proteste

Narodna skupština će nastaviti sa radom 19. aprila, saopšteno je iz parlamenta.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 11.04.2017.

08:42

Maja Gojković zakazala sednicu, bez obzira na proteste
Tanjug

Kako se navodi u saopštenju, predsednica parlamenta Maja Gojković obavestila je narodne poslanike da će Prva sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini, biti nastavljena u sredu, 19. aprila 2017. godine u 10.00 časova.

Gojkovićeva je potom sazvala i drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja za petak, 21. aprila, sa početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i Predlog zakona o transfuzijskoj medicini, koje je podnela Vlada Republike Srbije.

Poslanici su na neplanirani odmor otišli 1. marta, na dan kada je i počelo prolećno zasedanje, odlukom predsednice Skupštine Srbije. Gojkovićeva je tada objavila i da Skupština neće raditi do završetka izbora za predsednika Srbije.

Iako izborni proces još nije završen, u javnosti je od nedelje više puta postavljeno pitanje zašto se poslanici ne vraćaju u klupe, a Maja Gojković je za B92 rekla da je razlog to što se u Beogradu održavaju protesti.

Kako je tada rekla, "niko ne može da garantuje bezbednost i mir", a ona je "spremna odmah da se vrati na posao kada joj poslanici, od kojih su neki na ulicama, to kažu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: