Nedelja, 09.04.2017.

22:12

Trampov savetnik: Rusija da se zapita, napadi mogući

Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Herbert Rajmond Makmaster ostavio je otvorenu mogućnost dodatnih američkih vojnih napada na Siriju.

Izvor: Tanjug

Trampov savetnik: Rusija da se zapita, napadi mogući
Foto: GettyImages

On je naglasio da SAD ne žele da deluju same na svrgavanju sirijskog predsednika Bašara el Asada.

U prvom intervjuu Foks njuzu, Makmaster je rekao da SAD imaju dva cilja u Siriji - da poraze Islamsku državu i uklone sirijskog predsednika Bašara el Asada sa vlasti, preneo je AP.

Makmaster je sugerisao da Tramp traži globalni politički odgovor na promenu režima u Siriji kako od saveznika tako i od Rusije.

"Veoma je teško razumeti kakvo političko rešenje može da proizađe u slučaju da Asadov režim nastavi i dalje da vlada", rekao je Makmaster i dodao da ne kaže da će SAD izvršiti tu promenu.

"Ono što mi kažemo jeste da i druge zemlje moraju sebi da postave teška pitanja. Rusija treba da se zapita... Zašto podržavamo režim koji je počinio masovna ubista svojih građana", istakao je Makmaster.

Pročitajte još:

"Na novi američki napad odgovorićemo silom"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: