Obradović:Kako se Šarićev čovek sastao s glavnim bankarima

Kandidat za predsednika Boško Obradović optužio je vodeće banke u zemlji da "peru prljave mafijaške pare stečene trgovinom drogom".

Izvor: B92

Petak, 17.03.2017.

23:42

Obradović:Kako se Šarićev čovek sastao s glavnim bankarima
Foto: Tanjug

Osim toga, Obradović je upitao premijera Aleksandra Vučića zašto se ne oglašava tim povodom.

Predstavljajući kako je rekao "drugi deo Dveriliksa, najveće kriminalno-političke afere u Srbiji", Obradović je novinarima u Narodnoj skupštini kazao da je većina "pljačkaških privatizacija maska za legalizaciju para stečenih trgovinom drogom".

"Danas na našem sajtu objavljujemo snimke razgovora najbližeg Šarićevog saradnika Zorana Ćopića i većine rukovodilaca vodećih banaka u Srbiji. Ključno pitanje je zašto se ti snimci ne koriste u sudskim postupcima i zašto nijedan bankar nije odgovoran za pranje prljavih para", naveo je lider Dveri.

Prema Obradovićevim rečima, "skandal" sa pranjem novca stečenog kriminalnim aktivnostima ne bio bio moguć "bez vrha vlasti i Narodne banke Srbije koja obrće 45 odsto tih para".

"Zašto Aleksandar Vučić ne odgovara na navode o bliskoj vezi njegovog kuma Nikole Petrovića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog sa najsumnjivijim malverzacijama u Srbiji", upitao je Obradović.

On je naveo i da je materijal o aferi sa pranjem para dobio od građana iako je označen kao državna tajna.

"Ovaj materijal je neko gurnuo u fioku i tako bankare spasao odgovornosti. Naša je obaveza da ti snimci ne budu državna tajna", kazao je lider Dveri.

Obradović je dodao da bi u slučaju da postane predsednik Srbije, formirao antikorupcijski tim pri Savetu za nacionalnu bezbednost koji bi se bavio tom aferom, kao i da bi se zalagao za dodatno oporezivanje stranih banaka koje po njegovim rečima, godišnje iznose iz Srbije oko 800 miliona evra bez plaćanja poreza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: