RIK: Potvrđene još tri kandidature, Beli na dnevnom redu

Republička izborna komisija je proglasila kandudature za predsednika još tri kandidata, a raspravlja o kandidaturi Ljubiše Preletačevića Belog.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2017.

13:45

RIK: Potvrđene još tri kandidature, Beli na dnevnom redu
Foto: Tanjug

Proglašene su kandidature Milana Stamatovića ispred Grupe građana "Za zdravu Srbiju - Milan Stamatović", Nenada Čanka, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, i Miroslava Parovića, predsednika Narodnog slobodarskog pokreta.

Na sednici je utvrđeno i da Predrag Vučetić i njegova Grupa građana "Bela lađa" imaju 48 sati da otklone nedostatke u dokumentaciji.

Republička izborna komisija nije na sednici u 13 sati razmatrala kandidaturu Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, koji se na predsedničkim izborima kandidovao ispred Grupe građana "Beli - samo jako".

Oko 17.30 sati počela je sednica na kojoj RIK razmatra i odlučuje o kandidaturi za predsednika Srbije Ljubiše Preletačevića Belog. Tok rasprave pratite - OVDE.

RIK do 22 sata mora da saopšti da li je kandidatura Preletačevića prihvaćena ili je potrebno da otkloni nedostatke u dokumentaciji. Za otklanjanje nedostataka u dokumentaciji je predviđen rok od 48 sati.

Član izborne komisije Miloš Pavlović je na Tviteru saopštio da Preletačeviću nedostaju potpisi za kandidaturu za predsednika. Opširnije - OVDE.

Ljubiša Beli Preletačević se putem Fejsbuka oglasio i poručuo: "Moramo da čekamo još...Neka, samo bez sikiracije, imaćete kandidata Belku pa makar ne znam". Preletačević se ranije oglasio na Tviteru, gde je rekao da još uvek nije dobio zvanično obaveštenje i objašnjenje šta je sporno sa potpisima, već samo najavu da imati 48 sati da ih ponovo skupe.

On je dokumentaciju za kandidaturu podneo u nedelju oko 22 h, a ponovo je pozvan u RIK nešto pre ponoći zbog problema sa dokumentacijom.

Jedan od članova RIK je rekao za portal Insajder.net da je problem u tome što u izjavama ne postoji odrednica "Grupa građana" pre imena "Beli - samo jako".

Predstavnici opozicije su naveli da oni podržavaju kandidaturu Belog.

RIK je prethodnih dana proglasio kandidature Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vojislava Šešelja, Vuka Jeremića, Boška Obradovića,.Saše Radulovića i Aleksandra Popovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: