Jeremić: Biću predsednik Srbije bez jahača apokalipse

Vuk Jeremić je ocenio da Srbija ide u pogrešnom i opasnom pravcu i naglasio da "kada postane predsednik neće biti gospodara sudbina i jahača apokalipse".

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2017.

09:49

Jeremić: Biću predsednik Srbije bez jahača apokalipse

"Danas Srbijom vladaju jahači apokalipse. Ponekad stvari treba nazvati ne samo imenom, već i imenom i prezimenom. To su Andrej Vučić, Nikola Petrović i Beba Popović. Takvih jahača apokalipse neće biti u Srbiji koju ja budem vodio“, rekao je Jeremić.

Kako je rekao, on "garantuje da će u Srbiji u kojoj bude predsednik" postojati drugačiji sistem vrednosti, poštovanja institucija i odnosa prema državi i inostranstvu.

"Jedino ako Vučić bude pobeđen na predsedničkim izborima možemo promeniti sistem koji je on uspostavio, u kome se ponaša na faraonski način i vlada sa vrha piramide“, rekao je Jeremić za N1.

Jeremić je naglasio da će, kao predsednik Republike, svojim političkim angažovanjem promeniti atmosferu u društvu u kojoj se ljudi uglavnom zapošljavaju preko partijske knjižice.

"Jedan od najvećih neprijatelja rasta, zapošljavanja i normalne atmosfere u ovoj zemlji je partijsko zapošljavanje. Kao predsednik nameravam da se obračunam sa tim", rekao je Jeremić.

Ističući da je očigledno da obećanja i očekivanja građana nisu bila ispunjena, zbog čega je i došlo do promene vlasti 2012. godine, Jeremić je upozorio da je situacija sada daleko gora i mnogo je višeneispunjenih obećanja dato u proteklih pet godina, što će se odraziti na ishod izbora.

Jeremić je ponovo ukazao da vlast vodi tajne pregovori o prodaji EPS-a.

"Poručujem im i ovde, bez obzira šta se dogovore, kao predsednik neću potpisati zakon o privatizaciji EPS, jer smatram da bi imao katastrofalne posledice na ovu zemlju", rekao je Jeremić.

Takođe, naveo je da će mu jedan od prvih poteza kada postane predsednik biti potpisivanje inicijative za opoziv zakona o smanjenju penzija, koji je neustavan, politički neprihvatljiv i nemoralan.

"Građani sa 30.000 potpisa mogu da pokrenu inicijativu za opoziv zakona. Moj potpis će biti prvi. I kada prvi potpis na inicijativi građana bude predsednikov to nosi jednu vrstu političkog legitimiteta koji će se stvoriti i dovesti do povlačenja tog nelegalnog zakona", istakao je Jeremić.

Upitan o podršci Borisa Tadića, Velimira Ilića i Dušana Petrovića, Jeremić je rekao da je u predsedničku trku ušao kao kandidat građana od kojih očekuje podršku. „Nisam napravio nikakvu koaliciju.

"Ako možemo da govorimo o nekom odnosu, možemo samo govoriti o tehničkoj saradnju u cilju odbrane izbornog procesa. Potrebno je pokriti skoro 8.300 kutija u Srbiji, što nije lako. Nemam političku koaliciju sa bio kim, niti sam bilo kome dao obećanja", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: