Ruski ambasador: Ne mešamo se u unutrašnje poslove države

Ruski ambasador u Skoplju Oleg Ščerbak odbacio je optužbe da se Rusija meša u unutrašnje poslove Makedonije.

Izvor: B92

Petak, 10.02.2017.

22:21

Default images
Thinkstock

U delu makedonske javnosti kao mešanje je shvaćeno prošonedeljno saopštenje ruskog mistarstva spoljnih poslova u kojem se tvrdi da Zapad koristi uticaj da bi se oslobodio od makedonskih političara koji mu ne odgovaraju i da bi napravio vladu u suprostnosti sa rezultatima glasanja koje je bilo u korist koalicije VMRO DPMNE Nikole Gruevskog i albanske DUI Alija Ahmetija.

"Saopštenje ruskog ministarstva u kojem je Zapad optužen da se se meša u unutrašnje poslove Makedonije, nije mešanje Rusije, već podrška Republici Maskedoniji", rekao je Ščerbak u Bitolju.

Kako je istakao, Rusija podržava suverenost i nezavisnost Makedonije i ne meša se u njene unutrašnje stvari. Rusija je, dodao je, protiv toga da druge države ne poštuju taj temeljni princip međunaoridnog prava

"Ruska Federacija je ubeđena da narod Makedonije ima staru istoriju, visok nivo kulture i obrazovanja. Sami možete da rešavate svoje problem i sami znate put kojim treba da idete. Čvrsto smo ubeđeni da samo odluke koje će doneti građani Makedoniji mogu da doprinesu dugoročnom i održivom rešenju. Nikava odluka koja će biti nametnuta spolja ne može da vam obdezbedi stabilnu državu", rekao je Ščerbak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: