Ambasador SAD Nikoliću: Izbegavati povišenu retoriku

Američki ambasador u Beogadu Kajl Skot rekao je, u razgovoru s predsednikom Tomislavom Nikolićem, da je stabilnost u regionu preduslov za budući progres.

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

16:54

Ambasador SAD Nikoliću: Izbegavati povišenu retoriku
Foto: Tanjug

On je dodao da svi treba da izbegavaju povišenu retoriku.

Kako je saopštila američka ambasada, Skot je istakao da SAD nastavljaju da podržavaju dijalog između Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije i da ohrabruju Srbiju i Kosovo da traže mogućnosti ka napredovanju u sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.

Predsednik Nikolić je, kako se navodi, tom prilikom izrazio svoje stavove o potrebi da se izgrade još snažniji odnosi u budućnosti, uprkos različitim stavovima dveju zemalja o statusu Kosova.

Skot i Nikolić su se, kako se navodi, saglasili da nastave kontakte i izrazili su nadu da će se nove osnove za poboljšanje odnosa između dveju zemalja uskoro razviti, dodaje se u saopštenju.

Ambasador je pohvalio napredak Srbije u oblasti ekonomske stabilnosti i rasta.

On se osvrnuo na otvaranje četiri poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji u 2016. godini i podsetio da su četiri milijarde dolara američkih investicija i 16.000 ljudi koji rade za američke kompanije u Srbiji - jasni pokazatelji snage i živosti bilateralnih odnosa.

Skot je takođe istakao da je sastanak potpredsednika SAD Džozefa Bajdena sa premijerom Aleksandrom Vučićem, danas u Davosu, pokazatelj važnosti ovih odnosa za SAD.

U saopštenju se napominje da se ambasador Skot sastao sa predsednikom Nikolićem kako bi razgovarali o godini koji je upravo prošla, kao i o budućoj saradnji u 2017. godini.

Pročitajte još:

Nikolić poručio ambasadoru SAD: Stvorili ste mnoge nevolje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: