Nedelja, 25.12.2016.

19:58

"Avion bio tehnički ispravan, rano govoriti o terorizmu"

Avion "Tu-154" koji se srušio u Crno more sa 92 putnika i članova posade u Crnom moru u blizini Sočija, bio je tehnički u ispravnom stanju pre poletanja.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

To je izjavio načelnik službe za bezbednost vazdušnog saobraćaja oružanih snaga Rusije, Sergej Bajnetov.

"Avion je tehnički bio u ispravnom stanju. Poslednji put je održavanje obavljeno u septembru", rekao je Bajnetov.

On je istakao da je vojni pilot Roman Volkov više puta je letao na toj relaciji, prenela je agencija Tas s.

Avion "Tu-154" ruskog Ministarstva odbrane nestao je sa radara u 5.40 sati po moskovskom vremenu, dva minuta po poletanju iz Sočija.

Ministarstvo odbrane je objavilo da je olupina aviona pronađena na 1,5 kilometara od obale Sočija na dubini između 50 i 70 metara.

Dosad su pronađena tela 11 putnika.

Prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane, u avionu su bila 64 člana vojnog hora ruskih oružanih snaga "Ansambl Aleksandrov".

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je objavilo listu putnika i navelo da je u letelici bilo 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga "Ansambl Aleksandrov" koji su krenuli u rusku bazu Hmejmim, gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i izvršna direktorka humanitarnog fonda "Poštena pomoć" Jelisaveta Glinka. Pevač vojnog hora ruskih oružanih snaga "Aleksandrov" Roman Valuto proglašen je mrtvim u padu ruskog aviona, ali se ispostavilo da je živ i da se nije ukrcao na let jer mu je istekao pasoš.

Ruski istražni komitet razmatra različite teorije o tome šta je moglo da dovede do pada aviona, a jedna od njih je da bi to mogao da bude teroristički napad, prenosi Tas.

To je potvrdio ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov, koji je i vođa vladine komisije za istraživanje nesreće.

"Komitet istražuje različite teorije. Naravno, razmatra čitav spektar i svaki mogući razlog koji bi mogao da dovede do nesreće. Još je rano da govorimo o terorističkom napadu", rekao je Sokolov.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije da će uzroci pada aviona ruskog Ministarstva odbrane biti detaljno istraženi i porodice žrtava će dobiti neophodnu pomoć.

U Rusiji je sutra, zbog avionske nesreće, proglašen Dan žalosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: