Protest opozicije zato što nema prenosa sednice na RTS

Opozicioni poslanici protestvovali su jer Radio televizija Srbije ne prenosi direktno sednicu Skupštine Srbije posvećenu državnom budžetu za narednu godinu.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 04.12.2016.

16:15

Protest opozicije zato što nema prenosa sednice na RTS
Foto: Tanjug

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Djurišić upitao je tokom skupštinske rasprave zašto je počela sednica Skupštine Srbije kada neće biti televizijskog prenosa, a zbog kratkog roka u kome je sazvana zatražio je da bude odložena za sedam dana.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je rekla da će prenos biti emitovan odloženo, odnosno posle ponoći, što je potom oštro kritikovao predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović koji je odbacio tumačenje da je do toga došlo jer RTS na Drugom programu prenosi ženski rukomet.

Obradović je rekao novinarima da za odloženo emitovanje televizijskog prenosa nije odgovoran RTS već "direktno Srpska napredna stranka i premijer" koji po njegovoj oceni žele da spreče da javnost čuje stavove opozicije o budžetu.

"Protestvujem, u ime opozicije što je ukinuta važna tekovina višestranačkog života i parlamentarizma, koja je ustanovljena još 1990. godine", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ženski rukomet je trebalo da se prenosi na prvom programu RTS, a sednica posvećena jednom od najvažnijih pitanja, državnom budžetu, na uobičajan način, odnosno na drugom programu javnog servisa.

Na dnevnom redu sednice parlamenta koja je počela nešto posle 15 časova nalazi se Predlog zakona o budžetu i drugi prateći zakoni, uključujući onaj koji predvidja povećanje plata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: