Nađene crne kutije, objavljen razgovor pilota s kontrolom

U avionskoj nesreći u Kolumbiji poginulo je 75 ljudi, među kojima su i fudbaleri brazilskog kluba Šapikoensea i novinari. Nađene dve crne kutije na mestu pada.

Izvor: B92, index.hr

Utorak, 29.11.2016.

19:26

Nađene crne kutije, objavljen razgovor pilota s kontrolom
Foto: Tanjug, arhiva

Kolumbijska civlina aeronautička agencija je saopštila da su na mestu nesreće nađene dve crne kutije palog aviona i da su obe u dobrom stanju.

Kako navode strani mediji, u letelici su bili fudbaleri brazilskog Šapikoensea, uzrok pada se još utvrđuje, iako se sumnja da je do tragedije došlo pošto je avionu nestalo goriva.

U međuvremenu je saopšteno i da je avion proglasio uzbunu oko 22 sata uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar.

Mediji su objavili i detalje poslednjeg razgovora pilota s kontrolom leta.

Prema pisanju medija, piloti su se žalili na probleme s motorom, ali su spominjali i da im ponestaje goriva. Nakon što su kontaktirali kontrolu leta, odobreno im je vanredno sletanje. Brazilski mediji su preneli da je avion izgubio kontakt s kontrolom leta nešto posle ponoći po lokalnom vremenu, kao i da se srušio nekoliko momenata pre nego što je trebalo da sleti.

Avion tipa aerospejs 146 je poleteo iz Sao Paula u Brazilu, imao je jedno zaustavljanje u Santa Krusu de la Sijera u istočnoj Boliviji, odakle se uputio ka Kolumbiji.

U avionu su se nalazile 72 osobe i devetoro članova posade, leteo je ka drugom najvećem aerodromu u Kolumbiji.

Šest ljudi preživelo pad aviona

Kako navode britanski mediji šest osoba je preživelo avionsku nesreću a među preživelima su tri fudbalera - Alan Rušel, Džekson Folman i Zampier Neto i jedna stjuardesa Ksimena Suarez Oterberg, dok još dva imena onih koji su preživeli pad nisu objavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: