Karić: Predložio sam da se Tramp i Putin sastanu u BG

Predložio sam da se američki i ruski predsednik Donald Tramp i Vladimir Putin sastanu u Beogradu, imajući u vidu odlične odnose Srbije i Rusije.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

00:11

Karić: Predložio sam da se Tramp i Putin sastanu u BG

To je naveo biznismen Bogoljub Karić u pismu koje je objavila beogradska Politika u izdanju od srede.

Logično je da Beograd povrati poziciju koju je imao za vreme nesvrstanih i ponovo postane centar međunarodnih samita u rešavanju sukoba i jačanju stabilnosti, naveo je Karić, inače vlasnik BK grupe koji je napustio Srbiju pre desetak godina zbog optužbi za privredne zloupotrebe.

On je rekao i da Beograd treba na tom samitu da inicira i ukidanje ekonomskih sankcija Rusiji, što je preko potrebno ne samo posrnuloj američkoj ekonomiji već i EU.

"Premijer Vučić bi taj susret odlično organizovao", naveo je Karić.

On je rekao i da je spreman da lično lobira kod dvojice svetskih lidera zarad boljitka Srbije.

Postupak protiv Karića za zloupotrebu položaja i malverzacije u kompaniji Mobtel obustavljen je 28. januara ove godine zbog zastarelosti, saopšteno je 23. septembra iz Višeg suda u Beogradu.

I dalje je na snazi naredba Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu o izdavanju poternice za Karićem, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: