Edita Tahiri: Srbija će priznati Kosovo na kraju dijaloga

Prištinski list Koha ditore piše da je kosovska vlada u Briselu predstavljena dijametralno suprotnim stavovima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

12:51

Edita Tahiri: Srbija će priznati Kosovo na kraju dijaloga
Foto: Tanjug

“Koha“ navodi da ministri iz redova Srpske liste lobiraju protiv Zakona o Trepči, koji je nedavno usvojila kosovska skupština.

Kako navodi list, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri kaže da takav pokušaj "izazivanja" Prištine u Briselu neće biti uspešan, tvrdeći i da je poseta Briselu srpskih članova kosovske vlade "neprihvatljiva i neustavna".

"Mislim da su oni prekoračili ono što je u opisu njihovog posla i prekršili ustav - tim pitanjem treba da se bavi vlada", smatra Edita Tahiri.

Bajram Gecaj iz kancelarije kosovskog premijera Ise Mustafe rekao je takođe da su postupci članova Srpske liste štetni.

"Verujem da će premijer Isa Mustafa razgovarati o tome sa zamenikom premijera Branimirom Stojanovićem narednih dana", rekao je Gecaj.

Prištinski list Zeri prenosi i da je Edita Tahiri u nedelju izjavila da će Srbija priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova na kraju dijaloga između Beograda i Prištine.

"Smatramo ovaj dijalog dijalogom za dobrosusedske odnose i njegova vrednost je povezana sa našim evroatlanskim težnjama i našoj posvećenosti stabilnosti i miru. Ovo znači da na kraju dijaloga mora da postoji obostrano priznanje između dve zemlje", tvrdi Edita Tahiri i dodaje da briselski dijalog daje rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: