Plenković o "slovenačkom zidu": Ne vidim potrebu...

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da u ovom trenutku ne vidi potrebe za postavljanje ograda na hrvatske granicama, kao što to čini Slovenija.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

21:42

Plenković o
Tanjug

On je naglasio Hrvatska ima kvalitetan nadzor i dodao da je na svim hrvatskim granicama ranije podignut nivo pripavnosti.

Prema njegovim rečima, Hrvatska će sa svim susednim državama pokušati da nađe mehanizme zaštite nacionalnih granica, izbegavajući nekontrolisani i ilegalni talas migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić rekao je danas novinarima u Pločama da je Hrvatska granica "nepropusna".

"To smo uspeli da odradimo s ljudskim potencijalima i tehnikom. Posebno smo pojačali deo granice sa Srbijom", naglasio je Orepić.

On je dodao da ljudi koji bi eventualno pokušali ilegalno da uđu u Hrvatsku treba da znaju da će naći na "jaku slovenačku fizičku ogradu".

"Tako da na neki način tu slovenačku fizičku pregradu možemo da stavimo u korist Hrvatske i u kontekt naše zajedničke bezbednosti", zaključio je Orepić.

Slovenija je u četvrtak uz najveći granični prelaz s Hrvatskom kod Bregane počela da postavlja metalnu ogradu, a u petak je takve radove počela i na graničnom prelazu Macelj.

Slovenija navodi da je reč o "privremenim tehničkim prepekama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: