Misterija snajperom ubijenog osuđenika: Ko, kako i zašto?

Ubistvo iz snajpera osuđenika Dalibora Đurića tokom šetnje u zatvorskom krugu u Spužu izazvalo je različite reakcije u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

22:19

Misterija snajperom ubijenog osuđenika: Ko, kako i zašto?
Ilustracija: GettyImages

Osim toga, zatražena je i održavanje sednice parlamentarnog Odbora za za bezbednost i odbranu.

Uprava Zatvora u Spužu, gde je Đurić juče ubijen, saopštila je da je on već četiri meseca bio u statusu osuđenika sa većom slobodom kretanja unutar zatvora i da nije bilo nikakvog incidenta što se tiče njegove bezbednosti.

Pojedine političke partije su ocenile da je likvidacija Đurića "navođena" iz samog Zatvora, kao i da su "sve upravljačke strukture" u tom zatvoru "obaveštajci kriminalaca".

Zbog tog ubistva zatražena je i sednica parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu dok je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović najavio je da će od premijera Mila Đukanovića tražiti da se smeni direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

Stojanović je rekao da "ne beži od odgovornosti", ali da je Crna Gora bezbedna i da Uprava policije ima rezultate u rasvetljavanju ubistava koja su počinjena letos u Kotoru, Podgorici i Baru.

Đurić je, kako je do sada utvrđeno, gađan snajperom dok je, preko zatvorskog kruga, odlazio u teretanu.

Pojedini stručnjaci koji poznaju bezbednosne prilike u tom zatvoru su naveli da je Đurić ubijen u poluotvorenom delu zatvorskog kruga.

Prema navodima, prostor zatvora, namenjen za šetnju osuđenika, smanjen je ranijim povraćajem zemljišta vlasnicima, čime je povećana bezbednosna ugroženost u samom Zatvoru.

Ubica, ili grupa koja je učestvovala u likvidaciji, je kako se pretpostavlja, pre zločina, prešla reku Zetu mostom kod Rogama a zatim se čamcem približila zatvoru a na Đurića je, prema navodima, pucano iz obližnje šumice.

Policija je u Rogamima, nedaleko od Zatvora, našla spaljen automobil sa italijanskim registarskim tablicama.

Đurić je služio kaznu zbog iznude a kako je policija saopštila, pripadao je jednom od kriminalnih klanova u Kotoru, i ranije je bio meta napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: