Euleks odustao od gonjenja Veselinovićevih advokata

Tužilac Euleksa Nita Amin odustala je od krivičnog gonjenja advokata iz Kosovske Mitrovice Dejana A. Vasića i Faruka Korenice.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

17:33

Default images

Oni su bili optuženi da su uticali na svedoke i ometali dokazivanje kao branioci Žarka Veselinovića, koji je bio optužen za pokušaj teškog ubistva dvojice pripadnika specijalne jedinice "ROSU".

Tužilac je od gonjenja odustala nakon što je pred sudijom Rene Van Venom svedočilo pet svedoka, koji su o radu Korenice i Vasića govorili sa poštovanjem i uvažavanjem.

"Meni je žao što je ovaj predmet uopšte bio dodeljen tužiteljki Niti Amin sa kojom sa sarađivao godinama unazad i koju znam kao izuzetnog profesionalca, što je ona danas i pokazala odustajanjem od gonjenja. Mi smo voleli da optužnicu zastupa naš dragi prijatelj tužilac Paskal Persons, pravosudni pajac, koji je ovu diletantsku istragu i započeo, vođen svojim kompleksima i ignorancijom", rekao je Vasić.

O kršenjima zakona od strane tužioca Parsonsa, kolega i ja ćemo obavestiti sve relevantne institucije, kako se više nikada ne bi ponovilo ono što smo preživeli mi, Žarko Veselinović i mnogi drugi stanovnici severa Kosova, rekao je Vasić Tanjugu.

On kaže da je od početka verovao u pravdu koju mi je Euleks i doneo, "na šta je upućivao i pozitivni bilans njegove kancelarije u odbranama pred sudijama ove misije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: