Vučić uputio Renciju telegram saučešća

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća premijeru Republike Italije Mateu Renciju.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

10:40

Vučić uputio Renciju telegram saučešća
Foto: Tanjug

Vučić je poručio da je Srbija spremna da ponudi podršku i pomoć u otklanjanju posledica zemljotresa koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju i prouzrokovao ljudske žrtve i materijalnu štetu.

U pismu saučešća se kaže:

"Ožalošćeni smo vešću o jakom zemljotresu koji je pogodio centralnu Italiju, prouzrokovavši ljudske žrtve i veliko razaranje i štetu.

Srbija je spremna da ponudi svoju podršku i pomoć u otklanjanju posledica ove prirodne katastrofe, u okviru svojih mogućnosti. Mi smo mala zemlja, ali poštujemo iskreno prijateljstvo italijanskog naroda, koji nas je mnogo puta u prošlosti nesebično podržao.

U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno saučešće porodicama koje su izgubile svoje najbliže i želim brz oporavak povređenima", navodi se u pismu saučešća premijera Vučića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Snažan zemljotres, jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali, pogodio je jutros u 03.36 sati planinski deo centralne Italije, prema do sada objavljenim podacima, 21 osoba je stradala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: