Đurić odgovara Banu: Mi sprovodimo, Priština ne

Šef Kancelarije za KiM, Marko Đurić kaže da bi sprovođenje Briselskog sporazuma bilo bolje kada bi se Priština uzdržala da svaki put upre prstom u drugu stranu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.08.2016.

12:15

Đurić odgovara Banu: Mi sprovodimo, Priština ne
Tanjug

Takođe, naveo je da bi sprovođenje sporazuma bilo neuporedivo brže i kada bi prištinski pregovarački tim počeo da sprovodi obaveze iz tog sporazuma.

O izjavi generalnog sekretara UN Ban Ki Muna da sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine "nije značajno napredovalo", za šta dve strane optužuju jedna drugu, Đurić je rekao da Beograd sprovodi svoje obaveze, ali da Priština to ne čini.

"Ako pogledate našu gomilu obaveza koje smo do sada sproveli i ono što je preostalo, a priznajem da je nešto malo ostalo da se sprovede, i ako pogledate gomilu obaveza koje je Priština imala da spovede, a koja je skoro nenačeta, onda ćete videti koja strana u dobroj meri ispunjava obaveze", rekao je Đurić novinarima u Beogradu.

On je izrazio žaljenje što je tako, jer, dok se ne reši pitanje imovine i komunikacije institucija, teško da će moći da se popravi nezaposlenost koja je na Kosovu oko 60 odsto.

U najnovijem tromesečnom izveštaju o Unmiku koji će biti predstavljen na sednici Saveta bezbednosti UN u četvrtak, 25. avgusta, Ban Ki Mun je u subotu ocenio da sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine "nije značajno napredovalo", za šta dve strane optužuju jedna drugu, i ponovio da je zabrinut jer se "zbog strančarenja" zanemaruju dugoročno prioritetni ciljevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: