Kampanja u kojoj roditelji i deca ne vezuju pojas

U promotivnom TV spotu za elektronsku naplatu putarine vide se ljudi koji sede u kolima, čekajući na naplatnoj rampi, a mnogi od njih nemaju vezan pojas.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2016.

12:56

Kampanja u kojoj roditelji i deca ne vezuju pojas
Foto: Thinkstock

Na Tviter nalogu @SaobrKamera, sa koga je ukazano na ovaj veliki propust, navodi se i da će Srbija teško ispuniti ciljeve Strategije o bezbednosti u saobraćaju sa ovakvim promocijama. Na spotu se vide i deca koja nemaju vezan pojas.

"Deca i porodice i dalje ginu u udesima", navodi se.

Kadrove je podelio i direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, koji je ocenio da su propusti skandalozni i sramotni, kao i da bi oni koji su realizovali i finansiranji kampanju morali da budu sankcionisani.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima u članu 30. propisuje da su vozači i putnici u motornom vozilu u kome su ugrađeni ili postoje mesta za ugradnju sigurnosnih pojaseva, dužni da u saobraćaju na putu koriste pojas. Za ovaj prekršaj propisana je kazna od 5.000 dinara.

Za elektronsku naplatu putarine (ENP) zaduženo je javno preduzeće "Putevi Srbije".

Inače, u Srbiji je poslednjih nekoliko godina pokretano nekoliko akcija sa porukom da se vezuje pojas, a u kampanji iz 2013. godine Agencije za bezbednost saobraćaja promoter je bio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: