Ubijena još tri policajca u SAD, stradao i napadač

Američki zvaničnici potvrdili su da su ubijena trojica policajaca u pucnjavi u Baton Ružu u Luizijani, kao i da su ranjena još trojica. Ubijen i napadač.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 17.07.2016.

17:09

Ubijena još tri policajca u SAD, stradao i napadač
Foto: Tanjug

Policija veruje da je ubijeni napadač delovao sam, ali zvaničnici i dalje nisu sigurni da li je imao pomagače, izjavio je policijski portparol Dag Kejn.

Ubijeni napadač identifikovan je kao dvadesetdevetogodišnji crnac Gevin Long iz Kanzas Sitija, a poginuo je u razmeni vatre sa policijom, navodno na svoj rođendan, prenosi CNN.

Ranije su američki mediji preneli da je jedan napadač ubijen, ali i da su još dvojica napadača verovatno u bekstvu, što je sada negirano.

Kejn je naveo da je dvoje ljudi privedeno u gradu Adis, u blizini Baton Ruža, i da ih je policija privela pošto moguće imaju saznanja u vezi napada, prenela je agencija AP.

Od trojice ranjenih policajaca, jedan ima teže, a dvojica lakše povrede.

Policiji je uoči napada javljeno da "sumnjiva osoba hoda ulicom Erlajn Hajvej sa puškom u rukama", otkrili su policijski izvori televizijskoj mreži CNN.

Po izlasku na lice mesta, policajci su upali u zasedu najmanje jednog napadača, izjavio je za NBC NJuz gradonačelnik Baton Ruža Kip Holden.

Pucnjava se dogodila oko devet sati izjutra po lokalnom vremenu, a situacija je stavljena pod kontrolu do podneva, saopštila je kancelarija šerifa.

Da podsetimo, u Baton Ružu je nedavno organizovan niz protesta nakon što su ubijeni Afroamerikanci, a potom je usledio niz napada na policiju,

U pucnjavi koja se dogodila u Dalasu, osumnjičeni Majka Džonson ubio je pet policajaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: