Putin: Logično je, niko neće da podržava slabe

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da je "razumljiv" izbor Britanaca da se odluče za izlazak iz EU, jer "niko ne želi da hrani slabe ekonomije".

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

15:01

Putin: Logično je, niko neće da podržava slabe
Foto: Getty Images

"Niko ne želi da hrani i subvencioniše slabije, neće da podržava druge države, čitave nacije", rekao je Putin.

Istovremeno, Putin je rekao da je "bregzit" unutrašnja stvar Britanije i odbacio kao neosnovane tvrdnje odlazećeg premijera Britanije da je "Moskva zainteresovana za čitavu stvar".

Kako je kazao, u pitanju je bio pokušaj Dejvida Kamerona da utiče na glasače.

"Mi se nikada nismo mešali u to, bili smo taktični, pratili situaciju, ali nismo nikada pokušali da utičemo na proces. Takve izjave su samo pokazatelj niskog nivoa političke kulture. Niko drugi nema prava da govori o pozicijama Rusije", rekao je Putin.

Govoreći o uticaju poteza Britanaca na Rusiju, Putin je rekao da on neće uticati na sankcije koje je EU nametnula njegovoj zemlji.

"Ne očekujem nikakvu globalnu katastrofu i veće poremećaje na tržištu", rekao je Putin.

Ranije, iz Kremlja su stigle slične poruke, a šef diplomatije Sergej Lavrov je rekao da ne želi da ocenjuje ko je pobednik i podvukao je da je to "volja engleskog naroda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: