Ditman o referendumu: Nadam se da će ostati

Nemački ambasador u Beogradu Aksel Ditman nada se da će se građani Velike Britanije na referendumu izjasniti za ostanak zemlje u EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2016.

09:03

Ditman o referendumu: Nadam se da će ostati
Foto: GettyImages

Osim toga, on je rekao i da je uveren da će Unija izaći osnažena iz svih izazova i da Srbija može postati članica te osnažene EU.

Ditman je za televiziju “Pink” rekao da se nada da će odluka na referendumu u Velikoj Britaniji na kome se glasa o ostanku te zemlje u EU ili izlasku, "biti pozitivna".

"Danas je važan dan Evropu. Valja sačekati kako će glasati građani Velike Britanije. Ja se svakako nadam se da će odluka biti pozitivna. EU se nalazi pred velikim izazovima", rekao je Ditman i dodao da je Evropa do sada uspela da savlada neke od izazova sa kojima je bila suočena.

On je podsetio da je prevaziđena dužnička kriza i da mnoge zemlje u Evropi koje su sa njom bile suočene sada imaju privredni rast.

Ditman je naveo i da je uveren da će EU izaći osnažena iz ove krize i da Srbija može postati članica te osnažene EU.

On smatra da je za Srbiju od koristi da postane članica EU.

“Ja sam uveren da isto tako i EU ima koristi da Srbija bude članica", kazao je Ditman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: