Republikanci protiv Obamine politike prema Vijetnamu

Američki senator Džon Kornin predložiće zakon kojim bi se uvele sankcije i ograničilo putovanje Vijetnamcima koji su umešani u kršenja ljudskih prava.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

09:56

Default images
Foto: Freeimages.com

Kako primećuje Rojters, ta izjava drugog po položaju republikanca u Senatu SAD data je samo nekoliko sati pošto je američki predsednik Barak Obama u Hanoju rekao da će ukinuti embargo na izvoz oružja u Vijetnam.

"Važno je podsetiti se, čak i kad predsednik Obama putuje u Vijetnam, da je Vijetnam brutalni komunistički režim koji nastavlja da ne vodi računa o osnovnim ljudskim pravima", rekao je Kornin, senator iz Teksasa.

On je dodao da će takav zakonski predlog podneti kao amandman na zakon o odbrani, o kome će u Senatu rasprava početi ove nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: