SAD: Pazite, mogući napadi u Istanbulu i Antaliji

Američka ambasada u Turskoj upozorila je svoje državljane na "ozbiljne pretnje" napada na turiste u Istanbulu, kao i u odmaralištu Antaliji, na jugu zemlje.

Izvor: B92

Subota, 09.04.2016.

16:45

SAD: Pazite, mogući napadi u Istanbulu i Antaliji
Foto: GettyImages

"Američka ambasada u Turskoj obaveštava svoje državljane da postoji realna pretnja (napada) na turistička područja, posebno na trgovima i pristaništima u Istanbulu i Antaliji", navodi se u saopštenju.

Ambasada je pozvala američke državljane da budu "krajnje oprezni ako se nađu u blizini takvih mesta".

Slično upozorenje sinoć su izdale izraelske vlasti, koje su pozvale svoje državljane da "napuste Tursku zbog neposredne opasnosti" od napada.

Pre tačno tri nedelje, u samoubilačkom napadu u centru Istanbula, stradala su četiri strana turista od kojih tri izraelska državljana. Turske vlasti su za taj napad optužile džihadiste iz Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: