Novi snimak ID: Pogubljeno osam Holanđana

Islamska država objavila je novi snimak u kojem je pogubila osam Holanđana koji su pokušali da dezertiraju, prenose strani mediji.

Izvor: B92, Jutarnji list

Utorak, 01.03.2016.

11:33

Default images
Foto: Beta/AP

Prema izvorima nevladine organizacije “Raku ubijaju u tišini“, osmoro holandskih džihadista ubijeno je u Mejdanu, u provinciji Raka.

Troje drugih džihadista iz Holandije uhapsili su pripadnici i iračkog ogranka Islamske države, pod optužbom da su pokušali da pobegnu. Jedan od zarobljenih prebijen je nasmrt u toku ispitivanja.

Ubistva su se dogodila nakon prošlonedeljnih svađa oko 75 holandskih džihadista i boraca ID iz Iraka. Vođe ID poslali su delegata da razreši spor, no delegat je ubijen.

Nakon toga, vođe ID naredili su hapšenje svih pripadnika holandskog organka,i zarobili ih u Tabaki i Mejdanu u Siriji.

Holandska obaveštajna služba saopštila je da ispituje navode o tome da je ID pogubila osam holandskih državljana u Siriji, koji su pokušali da dezertiraju iz ove džihadističke grupe.

"Ispitujemo signale iz jednog izvora kako bismo dobili potvrdu", rekao je portparol holandske AIVD obaveštajne službe za AFP.

Prema podacima holandske obaveštajne službe, 200 ljudi iz Holandije, među kojima 50 žena, pridružilo se takozvanoj Islamskoj državi u Siriji i Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: