Sukob u Kašmiru, šest mrtvih

U žestokom oružanom sukobu i indijskom delu Kašmira poginula su četiri pobunjenika i dva indijska vojnika, saopštila je danas indijska vojska.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

09:38

Default images

Portprol vojske Nitin Djoši rekao je da su policija i vojnici opkolili selo u regionu Kupvara na severu Kašmira, nakon što su dobili dojavu da se naoružani pobunjenici kriju u tom području.

Do sukoba je došlo u petak uveče, a naizmenična pucnjava nastavljena je tokom protekle noći.

Portparol indijske vojske rekao je da su u intenzivnoj borbi rano jutros dva vojnika poginula, dok su dvojica ranjena.

Policija je navela da su tela militanata uočena i da je vojska trenutno u postupku njihovog preuzimanja.

Sukobi se vode u blizini linije razdvajanja delova Kašmira koje kontrolišu Indija i Pakistan. Obe zemlje tvrde da im taj himalajski region u celosti pripada.

U pobuni u kojoj se zahteva nezavisnost od Indije ili integracija sa susednim Pakistanom, do sada je život izgubilo više desetina hiljada ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: