Pajtić: Vlast kontroliše desničarske huligane

Predsednik DS Bojan Pajtić ocenio je da je dobro što vlast emituje poruke tolerancije prema izbeglicama, a ne šovinizma i mržnje kao tokom devedesetih godina.

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

08:44

Default images
Foto: Tanjug

Međutim, kako navodi, to čini iz koristi.

"Vučićev režim gotovo u potpunosti kontroliše medije u Srbiji. Ako odluče da im je korisno da građani izraze netrpeljivost prema izbeglicama - odradiće medijsku kampanju na tu temu. Ako im je politički profitabilno da kreiraju atmosferu tolerancije - opet će to lako uraditi preko medija koje kontrolišu", rekao je Pajtić za dnevni list „Danas“.

Lider DS-a ukazao je i na važnost da se teret eventualnog prijema izbeglica rasporedi ravnomerno, na više desetina mesta i gradova.

"Tako se obezbeđuju uslovi za pristojnu zdravstvenu i bezbednosnu zaštitu za zbrinjavanje, a tako se smanjuju i tenzije u društvu", rekao je Pajtić.

On je ocenio i da je aktuelna Vlada Srbije desničarska i da kontroliše desničarske huligane, što se pokazalo u skoroj prošlosti kada nije bilo nemira ni za vreme Parade ponosa, niti nakon potpisivanja Briselskog sporazuma.

"Očigledno je da su huliganske grupe, koje su u sličnim prilikama do pre samo nekoliko godina razbijale Beograd, u nekoj vrsti koordinacije s vlastima ili ljudima bliskim sadašnjim vlastima. Da je neko iz DS potpisao Briselski sporazum, verovatno bi bio razapet na Terazijama kao izdajnik", dodao je Pajtić.

Ubrzo je stigao odgovor SNS koja je saopštila da lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću nije stalo ni do srpskih izbeglica, a kamoli do tuđih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: