Sud BiH: Pritisak zbog Orića mora odmah prestati

Sud Bosne i Hercegovine saopštio je da pritisak koji se na tu instituciju vrši zbog predmeta "Naser Orić" potpuno neprihvatljiv i da mora odmah prestati.

Izvor: B92

Petak, 29.01.2016.

07:00

Sud BiH: Pritisak zbog Orića mora odmah prestati
Foto: ICTY

Osim toga, oni u saopštenju izražavaju zabrinutost atmosferom koja se u javnosti kreira poslednjih dana, a kojom se ova institucija nastoji politizovati, a rad njenih sudija degradirati,

"Izuzetno je teško raditi u uslovima u kojima se na ovako otvoren način nastoji uticati na Sud. Apelujemo na Udruženje majki Srebrenice, koje traže oslobađajuću presudu, kao i na one koji traže osuđujuću, da se kreću u okviru rada svojih udruženja i da se ne mešaju u rad pravosuđa. To se, takođe, odnosi i na Udruženje Zelene beretke, Udruženje RVI, kao i na Savez logoraša regije Birač koji opet, s druge strane, traži proširivanje optužnice. Ovakva vrsta pritiska je nedopustiva i potpuno bespotrebna, jer ni na koji način ne može uticati na tok samog postupka", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da Sud Bosne i Hercegovine "nije institucija koja podleže pritiscima", a to je, kako se ističe "pokazala dekada rada" te institucije.

"Sudije Suda BiH rade u teškim uslovima, ali niti su, niti će ustuknuti pred bilo čijim interesima. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, a od nadležnih institucija zahtevamo da nam omoguće rad u normalnim uslovima", ističe se u saopštenju Suda BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: