Sreda, 20.01.2016.

15:09

Tužilaštvo zatražilo od "Pinka" snimak Kornica

Više javno tužilaštvo zatražilo je od TV "Pink", radi provera i analize, snimak razgovora Aleksandra Kornica i još jednog lica, koji je u ponedeljak emitovan.

Izvor: Tanjug

Default images

"Tužilaštvo je formiralo predmet i zatražilo dostavljanje snimka od televizije. Nakon analize snimka, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u tom predmetu", rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Kornic je snimljen kamerom kako ušmrkuje kokain, a potom sagovorniku priča kako su mu urednik i direktor "Informera" nudili 100 evra da optuži vlasnika Adrija merija grupe Aleksandra Rodića, te da mu je Rodić dao 5.000 evra, nakon što je lažno svedočio protiv premijera, ali i da ima nameru da mu traži "drugu turu".

Snimak je emitovan 18. januara na televiziji "Pink", a sada je dostupan na Jutjubu.

Inače, Apelaciono tužilaštvo je odbilo prigovor Kornica na odluku Višeg tužilaštva kojom je, početkom decembra, odbačena njegova krivična prijava protiv glavnog urednika i direktora lista "Informer" Dragana J.Vučićevića i Damira Dragića kojom ih je krivio da su ga terali da optuži Rodića.

Više javno tužilaštvo je početkom decembra 2015. godine odbacilo tu krivičnu prijavu pošto je utvrdilo da Dragić i Vučićević nisu izvršili nijedno krivično delo, pa je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnelo krivičnu prijavu protiv Kornica zbog lažnog prijavljivanja.

Portparol Prvog osnovnog javnog tužilaštva Leposava Jovanović rekla je danas Tanjugu da je Apelaciono tužilaštvo odbilo Kornicov prigovor, kao i da se krivična prijava protiv njega i dalje nalazi na proverama u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je 10. decembra MUP-u radi dodatnih provera i prikupljanja određenih podataka krivične prijave protiv Kornica, kao i krivične prijave protiv vlasnika Adrija merija grupe Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika lista "Kurir" Milana Lađevića, koje je prethodno združilo.

Tužilaštvo je združilo prijave protiv Rodića i Lađevića, kojom se terete za krivično delo lažnog prijavljivanja u podstrekavanju i Kornica zbog krivičnog dela lažnog prijavljivanja, koje mu je dostavilo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Za krivično delo lažnog prijavljivanja, prema Krivičnom zakonu, zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za teži oblik dela - od šest meseci do pet godina zatvora.

Cela ova afera počela je 28. novembra kada je list "Kurir" na naslovnoj strani objavio naslov "Krivična prijava zbog iznude i podstrekavanja:Vučićević i Vučić me terali da lažno optužim Rodića!", a u novini i detalje Kornicove krivične prijave, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Kornic je u toj svojoj, sada pravosnažno odbacenoj krivičnoj prijavi, opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, a u emisiji Pink tv od ponedeljka je naveo da mu je Rodić dao 5. 000 evra nakon što je lažno svedočio protiv premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

23 h

Podeli: