Vlada zatražila Aerodromu otpust duga "Er Srbije"

Vlada Srbije zatražila je od Beogradskog aerodroma otpust duga od preko 22 miliona dolara koji je napravila "Er Srbija", otkriva Mreža KRIK.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2016.

16:27

Vlada zatražila Aerodromu otpust duga
Foto: Thinkstock

Novinari KRIK-a došli su do zaključka Vlade kojim se Aerodromu predlaže otpust dugovanja "Er Srbije" nastalih u periodu od 1. oktobra 2014. do 18. septembra 2015. godine.

Na zaključku se, kako navodi KRIK, nalazi potpis Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade. Mesto gde treba da stoji potpis premijera Aleksandra Vučića je prazno, dodaju.

Ovo nije prvi put da Vlada oprašta dugove privatizovanog avio-prevoznika na štetu drugih državnih preduzeća.

Sličan zaključak Vlada je donela i krajem 2014. kada je oprošteno milijardu i po dinara koje je "Er Srbija“ dugovala Aerodromu za prvih devet meseci te godine.

Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali rekao je da u tome "ne vidi ništa novo, niti nešto što je vest" i da je to predviđeno ugovorom Vlade Srbije i Etihada.

"Taj ugovor je objavljen pre godinu i po, polovinom 2014. godine i u tom ugovoru jasno pišu prava i obaveze jedne i druge ugovorne strane", rekao je Mali.

Mali je kazao da je Er Srbija u ovom trenutku najuspešnija i najveća avio-kompanija u regionu i da se "ugovorne obaveze koje je preuzela Vlada Srbije i koje je preuzeo Etihad u potpunosti ispunjavaju".

Slično je rekla i ministarka Zorana Mihajlović, koja je navela da zbog otpusta ugovora, koji je predviđen ugovorom, niko neće pretrpeti štetu.

"Ne vidim nikakav problem što smo ispoštovali ne samo ugovornu obavezu, nego smo omogućili da se dalje radi. To što je država sada uradila jeste da je omogućila da i Aerodrom i Er Srbija dalje rade", rekla je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: