Ponedeljak, 18.01.2016.

16:27

Vlada zatražila Aerodromu otpust duga "Er Srbije"

Vlada Srbije zatražila je od Beogradskog aerodroma otpust duga od preko 22 miliona dolara koji je napravila "Er Srbija", otkriva Mreža KRIK.

Izvor: B92

Vlada zatražila Aerodromu otpust duga "Er Srbije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

VladimirUE

pre 8 godina

Smesni su napori botova da brane nesto sto je evidentna pljacka drzave od strane jedne privatne firme. Niko, cak i ko ima pozitivno misljenje o Vucicu, ne misli da je ovo nesto dobro i da je uzimanje para iz budzeta za placanje dugova privatnoj firmi nesto sto ce doneti dobro. Posebno oni kojima su penzije smanjene a od njihovog smanjenja ide jednoj privatnoj firmi i to stranoj koja je uzgred receno sav profit er srbije odnela u arapske emirate.

vojkan

pre 8 godina

Pitam Vucica. Zoranu, Malog i itd. Odakle Vama hrabrosti da pravite
otpise dugova jel Vam to deda ostavio u amanet.Pitqm Vas gosp. Sta ste Vi
napravili u Vasim zivotima dok niste uzjahali drzavnu fotelju. Savet
dovedite mog seljaka koji ima ciso dvoriste da Vas nauci poslu a Vase
diplome Marstiticke macku na rep. (glupom i slepom ne vredi pisati.)

Hoću i ja ugovoe sa Vladom ... ali ne Divcem !

pre 8 godina

Mnogo smo jaki - zato je ugovorom i predvidjeno da " opušteno prihvatimo " da platimo sve " dobre rezultate rada ( čitaj - DUGOVE )NAJUSPEŠNIJE AVIO KOMPANIJE u regionu " !!!???
Genijalno , ingeniozno,ali smo svi konsternirani ovakvom ekonomskom logikom !! Zamislite da nisu najuspešniji ...?
P.S./ Priča se da pored Etihada i ostali " bahati avio giganti" hoće ugovore sa našom Vladom !

Dirty

pre 8 godina

JAT je godinama pripadao SPO-u (kao i sajam) a oni su koalicioni partner SNS-a; kao i što je Mrkonjić njihov partner, koji je gradio puteve, Galenika, Srbijagas, MSK, Toza itd tako da odgovornost za stanje oni snose ne samo jedan mandat već od 2008. godine. To je sve šuplja priča i ER Srbija je monopolistička tvrtka ličnih prijatelje...Samo na PINKU i Informeru to mogu hvaliti, Vučela, Vučić i ostali koji znaju da će kad tad odgovarati za sve???

Ovchica Shone

pre 8 godina

Ne kapiram zashto svi prave "big deal" oko 22 mil eura, shta je to uopste za ovako razvijenu zemlju, shta je uopshte za machka govedja glava.

Ovchica Shone

pre 8 godina

U princupu, Arapi su do sada investirali ogromnu cifru, negde oko 22.000,oo $ preko raznih povezanih preduzeca u Bg na vodi. Red je da im se oduzimo nekako, bar delimichno sa ovih 22.000.000,00 $. Nadam se samo da ce se neko oduziti po zasluzi i ovoj vladi i ovom fantomskom ulagachu u narednom periodu.

Coco Bill

pre 8 godina

Pa kako da se ne otpiše !!! Pa od svih, silnih najava, od mikročipova, raketa, avionskih delova, Mercedesa, Mubdale....itd...itd...to je na kraju ispalo jedino "stvoreno čedo" našega "Prvog". Kako je "stvoreno" ?! Pa otpisivanjem dugova od bivšeg JAT-a, tačnije preuzimanjem dugova od strane države Srbije, teranjem ostalih avio kompanija, naročito lou-kost kompanija iz Srbije..itd. Zašto je "stvoreno ?! Pa jednostavno, zato, da bi se reklo, kako je ON uspeo "tu veliku stvar da uradi". Zato će i ubuduće biti "normalno" da se svi dugovi i dalje "otpisuju", da bi "čedo" bilo uspešno, a samim tim i ON !!!

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 8 godina

Bez ikakve dileme da nije bilo ove vlade ER Srbija kao kompanija ne bi ni postojala. Ona joj je omogucila da bude jedna od vodecih u regionu.

uspesne li privatizacije!

pre 8 godina

Poruka za one koji ne vide u cemu je problem oko ovog duga - sta mislite odakle ce te pare, tj taj dug da se nadoknadi? Pa nece aerodrom da kaze puj pike ne vazi, precrtano, evo ne dugujete nista! Nadoknadice se iz budzeta, od poreza gradjana. Onda nemojte kukati kad krene poskupljenje struje, goriva, hrane, komunalija itd, jer mora se Etihat spasiti i namiriti dug aerodromu.

Jok

pre 8 godina

Da nije bilo ove vlade ER Srbija kao kompanija ne bi ni postojala. Oni su joj omogućili da bude jedna od vodećih u regionu. Čemu frka?
(Sanja, 18. januar 2016 21:38)

Hmm....a ja imam od toga sta? Umesto da ta privatna firma placa dugove drzavnoj to cu morati ja kroz jos vece poreze.... pa mozda je bolje da ta ER Srbija ni ne postoji....kriminalna firma kao i sve koje je stvorila ova vlada. Cuj vlada omogucila privatniku da bude najmocniji u regionu, pa to nije za pohvalu to je kriminal na delu. Ocemo iste uslove za sve a ne samo povlastice za prijatelje ovih na vrhu.

Milan

pre 8 godina

Jer mi smo rasli u saksiji, a oni su u mogucnosti.
Ovako su i vasi prethodnici radili pa im je dosao kraj, tako da se i vama blizi.
Sram da vas bude prodane duse!

Darko Dare

pre 8 godina

Er Srbija je profitabilna kompanija i lider u regionu. Od kad posluje mnogo je veci promet, a time i profit Beogradskog aerodroma, a i cena mu je sada mnogo veca.

Znalac

pre 8 godina

Zabranitimodel peivatizacije kroz strateško partnerstvo sa državom! To je legalna pljačka, privatniku dobit a državi dug. Ili je privatno ili nije.

Senka

pre 8 godina

Kada je u pitanju stratesko partnerstvo cesto je ugovorom predvidjen u prvim godinama poslovanja neki otpust.Ono sto je vazno , to je da je ugovor transparentan, da nije zacrnjen,i da je kompletno dostupan javnosti. Ugovor je celovit dokument i samo imajuci sve odredbe u vidu moze se zakljucivati o njegovoj valjanosti.

Komentar. Ako sme?

pre 8 godina

Najuspešnija firma koja dobija subvencije (za nepismene botove- pare)iz naših džepova i od države, koja ne plaća godinama zakup prostora i obaveze prema Aerodromu i državi.

I treba da propadnemo. Ovce su ta šišanje.

Ranko R. Spalević

pre 8 godina

Ovo može da izjavi samo gospođica Mihajlović "da zbog otpusta ugovora, koji je predviđen ugovorom, niko neće pretrpeti štetu". Ujedno, to je sublimacija jednopartijske diktature. Prevazišli su čak i "naše prijateljke" diljem svijeta - MMF, Svetska banka, STO i, naravno, angloamerički "prijatelji" iz diplomatskih rezidencije, prije svih.

Poštovanje ugovora ili preporukla vlade?

pre 8 godina

Pitanje za dr Malog i dr Mihajlovićku: Ako postoji ugovorna obaveza, dajte nam član ugovora, ako postoji taj član zašto se vlada poziva na zakon o vladi i šalje preporuku, tako piše, Aerodromu koju potpisuje gensek vlade? Nema više novinara koji bi na jadan odgovor postavili pravo pitanje.

Bata

pre 8 godina

To što je država sada uradila jeste da je omogućila da i Aerodrom i Er Srbija dalje rade.
(Djavolica, 18. januar 2016 18:05)

Jel to znači da bi "naša najuspešnija privatizacija" i "najbolja kompanija u regionu" bankrotirala ako bi sama platila svoje dugove, a ne da otima od države? Svako od nas bi bio uspešan privrednik kada bi mu se dugovi opraštali.

прозорљив у прошлост :)

pre 8 godina

По оваквим и сличним потезима(као ненаплативи милионски кредити код пропалих државних банака), се види каква би ми држава били да као народ нисмо овакви какви смо. Ћутимо и трпимо или још горе, ћутимо и у себи не верујемо да се то дешава, као"лажу нас душмани"...па нека, кад увек паметујемо за себе, уместо да радимо за нас:((

zmitjkoe

pre 8 godina

To su pare akcionara!
(pera, 18. januar 2016 17:26)

Danas je vrednost akcije aerodroma Nikola Tesla na beogradskoj berzi BELEX pale za 1,2%. Kako Vucic moze da se cenjka (100-500 miliona) sa kompanijom koja je na berzi? Kako?

msc.Milos

pre 8 godina

procitah i stvarno mi do mozga ne dopiru objasnjenja malog doktora i ministarke...

pa jeli BRE naprednjaci, zar vi mislite da smo svi iz toponice izasli????

ZA OVO NEKO MORA NA VISEDECENIJSKU ROBIJU!

pametnome dosta

pre 8 godina

To što je država sada uradila jeste da je omogućila da i Aerodrom i Er Srbija dalje rade.
(Djavolica, 18. januar 2016 18:05)

ju ju ju pametnice jedna.Aerodrom bi radio i da nije er Srbije.

Deonicar

pre 8 godina

Posto sam ja deonicar aerodroma nisam primetio da su i deonice poskupele za toliko za koliko pricaju. Prvo mi dajte dividende od dobrog poslovanja ili ako ne onda mi dajte deonice air srbija sto je ulozeno od mojih deonica.

Aleksandar

pre 8 godina

Sva sreca uskoro ce izbori... posto se odlicno secam reci da ce saradnjom sa Etihadom JAT konacno poceti da donosi pare umesto gubitaka... I nedavnih tvrdnji da je najbolja avio kompanija u regionu... Ko zna koliko toga ima sto jos ne znamo.
Al nazalost imamo i "sposobnu" opoziciju koja zna da istakne te njihove lose ugovore... u stvari, nisam siguran da ima nekog boljeg :-(

Lider regiona, nekad i sad...

pre 8 godina

Bitno je spomenit " region ", a dalje cemo lako. Koji mentalitet jbt led. Tako je i HR postupala prema CA do ulaska u EU, ali nema vise toga, sada onoliko koliko su sposobni, toliko imaju posla. To rade politicari da dobiju poene kod biraca jer kako to da mi mozemo ostati bez nacionalnog prijevoznika ? Zapravo tu su gubitnici osiromaseni gradjani Srbije, gladni, oni bez posla, penzici, ugl svi, osim jasno njih. Neka gradonacelnik Beograda koji se voli kititi ulogom " lidera regiona " objasni svojim sugradjanima, kako to onda Beograd ima 2,5 x BDP manji od Zagreba ? O Ljubljani necu ni pricat. BG je platija najvecu cijenu raspada SFRJ, nije ni cuda da mnogi tkz. " jugoslaveni " kada pricaju o Jugoslaviji onda prvenstveno se sjecaju kako je Grad tada bio bolje uredjen, cistiji, sva sjedista drzavnih poduzeca su bila u BG a samim time i masa zaposlenih kako direktora tako i cinovnika sa dobrim placama itd.. toga vise nama, s tim je nestao i "lider" sa ili bez navodnika, svejedno. Steta, a tako je dobru pocetnu poziciju imao taj Grad. Da je bilo samo malo manje nacionalizma a vise pragmatizma, danas bi BG bio centar u mnogim podrucjima u takozvanom " regionu ". Sta je tu je, Beogradu i Beogradjanima sve najbolje iz ST.

Dosta nam je cirkusa

pre 8 godina

Ovde sve lepo piše http://dostajebilo.rs/ne-slusajte-vucica-citajte-dokumente-er-srbija-dobila-subvenciju-od-71-milion-evra-od-drzave/

Kosta

pre 8 godina

Krik ne spominje što je danas aerodrom beleži rast avio kompanija koje dolaze. Sigurno ne bi bilo tako da je Jat nastavio da egzistira i da se još zadužuje. Dobra odluka! Spašen je i nacionalni avio prevoznik i aerodrom.

max

pre 8 godina

Narode što se čudiš , zar ti nije jasno ,sve isto samo drugo pakovanje ,onda ON priča o uspešnim firmama ,O Neovisnom Sudstvu , pa saznamo kako se kojekakvi "amerikanćići" za pokušaj ubistva moraju samo izvinuti i dalje da ne nabrajam jel lista "uspeha" bi bila predugačka.....,jednom rečju Velika sramota ,jer osim političkog marketinga američkih marketinških gurua opet plaćenih našim parama ništa drugo nije istina

srba

pre 8 godina

Cekaj malo... u ugovoru piše da se otpisuje dug JATa ... ja ne videh tamo da se spominje ErSerbia!? Ovo je kriminal veci od poklanjanja NIS Rusima. Ovo je pljacka naroda koji placa porez i koji je finansirao i Aerodrom i ErSerbia.

djeram

pre 8 godina

Naprednjacki model bizMisa:

napravis tajni ugovor, koji kaze da ce se profit deliti na nejednake delove, njima vise, nama manje, usput napraviti dugove sest puta vece od profita i ne platiti ih, ionako su se sa Arapima dogovorili da dugove preuzima Vlada na sebe!

Novinari, ako vas jos uvek ima, objavite na sva usta ovo, da onaj hipnotizirani narod dobije priliku da mucne svojom glavom i shvati ka kakvoj provaliji nas guraju Vucic&co!!!

niko nece tudje dugove

pre 8 godina

Taj novac je dug od ranije, niko od privatnika nije hteo da kupi propalu firmu u dugovima. Onako bi imalj dug i nista, ovako bar ta nova firma er srbija zaradjuje, placa porez i skoro gradi novi terminal.

Dragoljub

pre 8 godina

Wow. Nakon sto aerodrom "otpusti" dugove, sta se desava sa bilansom aerodroma? Po mojoj "seljackoj" logici, za toliko se uvecava gubitak aerodroma. Na ovaj nacin, Vlada direktno subvencionise privatizovano preduzece (sa skoro 50% vlasnistva stranog kapitala) na stetu drzavnog preduzeca koji treba privatizovati. Postavlja se mnogo pitanja: 1) Da li ce ovakva "Direktiva" vlade dovesti do smanjivanja vrednosti "Aerodroma Beograd" u procesu privatizacije, i ako hoce, ko je time na steti (trenutni vlasnik?!); 2) Da li je subvencioniranje Air Serbije u skladu sa evropskim zakonodavstvom/propisima i da li ce zbog subvencija Air Serbia trpeti sankcije cime ce se ugroziti njena profitabilnost.

svasta

pre 8 godina

Tako se to radi! Posle kazu uspesna firma, rast, profit, trte-mrte - tako bi i moja nepismena baba umela da bude uspesna - svake godine otpises dugove koje narod plati, a ti dzek - uspesan BIZNISMEN! Zaduzili su nas 9 MILIJARDI evra za 3 godine vlasti i jos smanjili plate i penzije - za toliko su puniji njihovi preposteni dzepovi! Na pare se ne gade, samo grabe...

radraioko

pre 8 godina

Pa Air Serbia je najbolja firma na svetu,ne placaju aerodromske takse,nista na aerodromu,prostor, apsolutno nista , oprastaju im preveliki dug. Pa kako da ne budu uspesni? Vidite da je Vucic u pravu ljudi moji. Air Serbia je najuspesnija firma ali kad mi to placamo.

AntiBot

pre 8 godina

Ovo sta ovi rade postaje stvarno već horor. Šta kaže Zorana: Niko neće pretrpeti štetu? Ajde Boga ti! Pa taj novac bi ušao u državu koja nema para ni da operiše bolesni dete, a kamo li šta ozbiljnije! Ovo je strasno sta vi radite!

Maki

pre 8 godina

Zasto onda meni ne oprosti dug banci.Kakva je ovo igrarija.Znaci Air Serbia nije profitabilno preduzece. Jos uvk javnost nije videla CEO ugovor. Po ceni da arapi ostanu drzava ce da sevisira gubitak. Uostalom ka i za sve gde se arapi nalaze

мали анон

pre 8 godina

ајд сад нек опросте/преузму дуг ртс у висини ненаплативе претплате коју је ова иста држава тако великодушно опростила грађанима неплатишама...

Idu izbori

pre 8 godina

Da to su ti Vučićevi "uspesi" koji sad isplivavaju.Prvo nema ugovora pa onda malo po malo svašta izlazi oko lizinga aviona, besplatnog goriva a sve vreme se spinuje o "velikim" uspesima.Sad je jasno zašto izbori....a tek dolazi Železara,Bor....Petrohemija.Praktično nisu ni počele reforme....

dragan ignjatovic

pre 8 godina

bruka i sramota koja traje a preminer i gradonaceknik imaju obraza da tvrde kako je to sa etihadom najbolji posao u srbiji.da li oni misle da su gradjani ludi i daxsu spremni da vucicevim prijateljima doveka pokrivaju gubitke.gradjani pune budzet a air srbina ga prazni.u cemu je razlika izmrdju aircserbije i jat.sta pricaju mali mali i zorana vadeci se na ugovor koji je vucic potpisao.ugovor ne valja i to se sada jasno vidi.to treba vucicu reci na izborima.

Svaka cast

pre 8 godina

Jeste, treba da otimaju 10% od penzija i plata da bi imali da poklone 22 miliona $ arapima koji imaju milijarde.
Šta je beše rekao za penzije :
" mogu da povećam penzije, ali neću; eto JA NEČU !",

roary

pre 8 godina

Neverovatne izjave gradonacelnika i ministarke. Opet se Airsrbiji oprašta dug prema aerodromu. Jel to liberalni kapitalizam? Ovoga nije bilo ni u socijalizmu. I onda kažu Airsrbija uspešna kompanija?
Ovde ima osnova za krivično gonjenje, i molim tužilaštvo za organizovani kriminal (kad bi postojalo nezavisno od politike, ha) da istraži ove sumnjive radnje. Ovo mu dođe kao neka vrsta legalizovane korupcije. Kaže, piše u ugovoru. Očito papir svašta trpi. A dokle ćemo mi trpeti, narode moj? Dokle ćemo trpeti ovu javnu pljačku?

extra

pre 8 godina

pa lepo bogami orpostili ste im nesto kao 33miliona dolara verujem da sa time moze da se napravi jedna ganc nova bolnica ili 30 helikoptera za vojsku posto kmecite da ne mozete da kupite ni jedan ili svasta nesto sto je moglo da se izgradi u ovoj banana drzavi.

Tarabicka

pre 8 godina

Mali je ocenio da je Er Srbija u ovom trenutku najuspešnija i najveća aviokompanija u regionu i da se "ugovorne obaveze koje je preuzela Vlada Srbije i koje je preuzeo Etihad u potpunosti ispunjavaju".

Najuspesnija tako sto je rasterala konkurenciju i ne placa ono sto placa bilo koja kompanija na svetu: aerodromske usluge!!!

Tipicni naprednjacki nacin poslovanja, lagarije i prevare, jedno hvale a drugo unistavaju, ionako na kraju placaju gradjani!!

LJUDI, SAD NAM JE PRILIKA DA PREKINEMO OVAJ NIZ PLJACKI, IZADJITE NA IZBORE I SKLONITE IH, A POSLE, OPTUZNICE ZA SVE MARIFETLUKE I KRADJE, OSTACEMO "ZGROZENI I KOSTERNIRANI" KOLICINOM PREVARA OVE VLASTI!!!

popeye

pre 8 godina

Све је у реду, платиће пензионери, породиље и хиљаде отпуштених из "пропалих" фирми. Важно да је ЕрСрбија, приватна страна компанија успешна а Вођа задовољан....

poznavalac

pre 8 godina

Ha, ha, ha ovi likovi stvarno misle da mogu da lazu sve ljude svo vreme...ha,ha,ha...sto bi reko Mladen Delić: Ludnica ljudi, što je ovo, da li je to moguće...

Alex

pre 8 godina

Kakav sad otpust duga? Pa Er Srbija je je ostvarila ogroman profit. Izvinite ovo je ironicno, ovo onaj ko se malo razume u ekonomiju vec zna. Samo dokle ce vise ici nasa glupost. Svi Srbi kolektivno nisu pri zdravom razumu sto slusaju naseg velikog vodju. Trudim se da kazem najkulturnije sto mogu

Перица

pre 8 godina

Србија је уложила још 35 милиона евра.

Да ли је негде процењено колика су улагања које стране?

п.с.
Оне који би само да пљују, нека размисле колико је тешко довести посао у Србију. Да, радиће са појединцима који ма колико да наплаћују су јевтини, не са предузећима. А порези у Србији су огромни - 40% од бруто плате, међу највећима у Европи, порез на добит 15% и порез на дивиденде 15% - највећи у нашем окружењу. Са врло малим пореским олакшицама, осим ако нисте од интереса... Зашто ми као извозно предузеће нисмо од интереса и зашто нама не помоћ као ЕрСербији, ми бисмо га још боље искористили!

Zaboravljeno koferče

pre 8 godina

Baš me interesuje kako to AirSerbia posluje pozitivno. Ako naprave dug prema aerodromu od 22 miliona dolara za godinu dana, a imaju dobit od par miliona, gde je tu dobit? Jel to opet neko vređanje inteligencije? Zašto mi građani sad treba da pokrivamo te gubitke? E, ako sad daju koncesiju na aerodrom, ko će onda da pokriva gubitke? Mnogo je tu nejasnog i mutnog...

marko_sthlm

pre 8 godina

Wow.
Pa kako sad to?
Zar nije Air Serbia privredno čudo koje odlično posluje?
Kako tako uspešna kompanija može da ima toliki dug?

A još hoće i monopol.

Po čemu je to sad Air Serbia drugačija i bolja od JAT-a?

Poreski obveznik Srbije

pre 8 godina

Toliko koliko je uspesno poslovanje Air Serbia, kada se svake godine otpisu dugovi prema Aerodromu toj kompaniji a dugove pokrivaju poreski obveznici Srbije a ne rukovodstvo Air Serbia.

zdravko

pre 8 godina

Ma sve bi to bilo u redu, ali neke stvari bi tada trebale da budu drugacije: prvo, za 22mil treba da se promeni udeo drzave u Er Srbiji, ili da aerodrom postane treci akcionar. U suprotnom, dajte ugovor na uvid pa ako ugovor kaze drugacije, na lomacu sve koji su ga potpisali, a na stetu nas gradjana! Pobogu, meni auto ide na akcizu, ne na gorivo, porezi su povecani, plata smanjena, a to se sve daje na poklon iz nasih dzepova nasim "arapskim prijateljima"???????????

slucajni polaznik

pre 8 godina

Ko nas vodi jos se i dobro drzimo, cirka 20 miliona u minusu zbog ugovora na nasu stetu, jedva cekam da sjasu ovi napredni pa da neko podvuce crtu njihovog "postenog" rada

Kuku nama

pre 8 godina

A Premijer bi jos da privatizuje aerodrom (verovatno zato sto nije profitabilan)! Prvo im oproste 1,5 Milijardu dinara pa onda jos 2,2 Milijarde! Pa aerodrom je Er Srbiji do sada "poklonio" 3,7 Milijardi (!!!) dinara. Ljudi moji, pa tako bih i ja pravio dobit, ne treba nam Etihad.

Ko je uopste potpisao takav ugovor i iz kog razloga?

Marko

pre 8 godina

na kraju ove sage tj tragedije ce se ispostaviti da je i bilo koji autoprevoznik iz Srbije mogao da preuzme JAT...i da uspesno posluje kao sto to sada rade Etihad & Co.

dragan

pre 8 godina

Dakle , zapravo ako im neko godisnje oprasta 20 miliona evra , a navodno su profitabilni i u plusu 4 miliona, matematika kaze da su zapravo u minusu 16 miliona svake godine, sto je bio i prosecan gubitak Jata.
Dakle sve je isto, samo sto arapi ne nadoknadjuju minus, a iz ovog "profita" od 4 miliona uzmu svoj deo. Genijalno.

evrolazovi

pre 8 godina

Tako to rade pljackasi Srbije.
Poklanjaju 22 miliona evra drzavnih para superbogatom privatniku iz Emirata.
I ne ugradjuju se uopste ni Mali ni Mihajlovic ni ostali evrolicemeri?

I jos drsko nas uce pameti kako oni tu ne vide nista lose.
I onda sline kako je narod lud pa se odupire blistavim reformama.

NScentar

pre 8 godina

Air Serbia ne pravi profit, u druge reci. Svaka kompanija je profitibilna ako joj drzava oprosti dug. Zato vlada nije htela da stavi ugovor sa Arapima u javnosti, zato sto ugovor je teret narodu, a on nema nista od ove Arapske avio kompanije.

Милош

pre 8 godina

Потом подигнеш цену таксе и другим компанијама наплаћујеш то што полустраној отписујеш у циљу политичке промоције...

Filip

pre 8 godina

Tuga je ko nam vlada. Privatizuje se da bi se na kraju privatnim preduzecima davali uslovi kao da su drzavna samo sto zarada ide u privatne ruke a mito u ruke politicara...

vicko

pre 8 godina

nikako mi nije jasno kako to er srbija duguje 22 miliona aerodromu a u tekstu iznad ovoga se spominje er srbija i navodi se da je proslu godinu zavrsila u plusu 4 miliona eura. 22 manje 4 je minus 18 miliona eura. eto to je zarada er srbije. pa tako moze da posluje svako kad neplaca nikom nista.

Dijaspora

pre 8 godina

Pa nije problem sto ste "ispostovali ugovor"! Problem je sto je ugovor los i nepovoljan za gradjane Srbije. Odakle te pare kojima vi "postjete' taj ugovor? Iz vaseg dzepa, ili dzepa gradjana Srbije?

milan

pre 8 godina

Prvorazredni skandal!!!

Za ovo Er Srbija moze da bude zestoko kaznjena u EU,sto ce naravno inicirati Lufthansa.Bice cudo da ne popiju zabranu letenja....nadrljali su...

lalo

pre 8 godina

Taj novac ide iz budzeta privatnoj kompaniji, a budzet je novac svih gradjana Srbije skljupljen na jedno mesto. Zakljucak da gradjani finansiraju privatnu kompaniju se sam namece. Mozda gresim, ali tu nesto ipak ne stima.

Savski venac

pre 8 godina

prva faza:
upropastis preduzece Aerodrom da bi pale cene akcija ili ne daj Boze otislo u stecaj.
druga faza:
dodje neki rafo sejik iz Abu ovo-ono i kupi nebo Srbije i Crne Gore za smesne pare.
Vucicu, Vucicu imas li obraza ???

navijac

pre 8 godina

'Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali rekao je da u tome "ne vidi ništa novo, niti nešto što je vest" i da je to predviđeno ugovorom Vlade Srbije i Etihada.'

Gospodine Mali, jel mogu ja tako da otvorim neku firmu, da radim i poslujem, a vi mi otpisujte dugove za struju, gorivo, porez, doprinose...?

SVD

pre 8 godina

Једна од Напреднјачких мућки - како ће да мућкају са Аеродромом када га продају или приватизују?

Pogled iz druge aviokompanije

pre 8 godina

Moja baba moze da vodi "uspesnu" aviokompaniju ovako. Ne placas dobavljacima, godinama ne placas nista aerodromu, opako malo placas zaposlene (bar 40-50% ispod trzista), nabavljas stvari van tendera ili na namestenim tenderima, stalno si na budzetu... Cudi me da nema letova i do Sidneja. Evo i Hogan vec zahvaljuje Vucicu jer ovakav cirkus ne bi nikad dobio.
Sve ce to narod pozlatiti

Nikola

pre 8 godina

Cekaj bre, u ugovoru stoji da Vlada oprasta dugove Air Srbiji?Pa ko je sastavio takav ugovor?!Mogu i ja da budem najuspesniji ali da nikome ne placam nista...

popeye

pre 8 godina

Све је у реду, платиће пензионери, породиље и хиљаде отпуштених из "пропалих" фирми. Важно да је ЕрСрбија, приватна страна компанија успешна а Вођа задовољан....

Kuku nama

pre 8 godina

A Premijer bi jos da privatizuje aerodrom (verovatno zato sto nije profitabilan)! Prvo im oproste 1,5 Milijardu dinara pa onda jos 2,2 Milijarde! Pa aerodrom je Er Srbiji do sada "poklonio" 3,7 Milijardi (!!!) dinara. Ljudi moji, pa tako bih i ja pravio dobit, ne treba nam Etihad.

Ko je uopste potpisao takav ugovor i iz kog razloga?

Tarabicka

pre 8 godina

Mali je ocenio da je Er Srbija u ovom trenutku najuspešnija i najveća aviokompanija u regionu i da se "ugovorne obaveze koje je preuzela Vlada Srbije i koje je preuzeo Etihad u potpunosti ispunjavaju".

Najuspesnija tako sto je rasterala konkurenciju i ne placa ono sto placa bilo koja kompanija na svetu: aerodromske usluge!!!

Tipicni naprednjacki nacin poslovanja, lagarije i prevare, jedno hvale a drugo unistavaju, ionako na kraju placaju gradjani!!

LJUDI, SAD NAM JE PRILIKA DA PREKINEMO OVAJ NIZ PLJACKI, IZADJITE NA IZBORE I SKLONITE IH, A POSLE, OPTUZNICE ZA SVE MARIFETLUKE I KRADJE, OSTACEMO "ZGROZENI I KOSTERNIRANI" KOLICINOM PREVARA OVE VLASTI!!!

Svaka cast

pre 8 godina

Jeste, treba da otimaju 10% od penzija i plata da bi imali da poklone 22 miliona $ arapima koji imaju milijarde.
Šta je beše rekao za penzije :
" mogu da povećam penzije, ali neću; eto JA NEČU !",

Marko

pre 8 godina

na kraju ove sage tj tragedije ce se ispostaviti da je i bilo koji autoprevoznik iz Srbije mogao da preuzme JAT...i da uspesno posluje kao sto to sada rade Etihad & Co.

extra

pre 8 godina

pa lepo bogami orpostili ste im nesto kao 33miliona dolara verujem da sa time moze da se napravi jedna ganc nova bolnica ili 30 helikoptera za vojsku posto kmecite da ne mozete da kupite ni jedan ili svasta nesto sto je moglo da se izgradi u ovoj banana drzavi.

NScentar

pre 8 godina

Air Serbia ne pravi profit, u druge reci. Svaka kompanija je profitibilna ako joj drzava oprosti dug. Zato vlada nije htela da stavi ugovor sa Arapima u javnosti, zato sto ugovor je teret narodu, a on nema nista od ove Arapske avio kompanije.

Zaboravljeno koferče

pre 8 godina

Baš me interesuje kako to AirSerbia posluje pozitivno. Ako naprave dug prema aerodromu od 22 miliona dolara za godinu dana, a imaju dobit od par miliona, gde je tu dobit? Jel to opet neko vređanje inteligencije? Zašto mi građani sad treba da pokrivamo te gubitke? E, ako sad daju koncesiju na aerodrom, ko će onda da pokriva gubitke? Mnogo je tu nejasnog i mutnog...

Pogled iz druge aviokompanije

pre 8 godina

Moja baba moze da vodi "uspesnu" aviokompaniju ovako. Ne placas dobavljacima, godinama ne placas nista aerodromu, opako malo placas zaposlene (bar 40-50% ispod trzista), nabavljas stvari van tendera ili na namestenim tenderima, stalno si na budzetu... Cudi me da nema letova i do Sidneja. Evo i Hogan vec zahvaljuje Vucicu jer ovakav cirkus ne bi nikad dobio.
Sve ce to narod pozlatiti

navijac

pre 8 godina

'Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali rekao je da u tome "ne vidi ništa novo, niti nešto što je vest" i da je to predviđeno ugovorom Vlade Srbije i Etihada.'

Gospodine Mali, jel mogu ja tako da otvorim neku firmu, da radim i poslujem, a vi mi otpisujte dugove za struju, gorivo, porez, doprinose...?

marko_sthlm

pre 8 godina

Wow.
Pa kako sad to?
Zar nije Air Serbia privredno čudo koje odlično posluje?
Kako tako uspešna kompanija može da ima toliki dug?

A još hoće i monopol.

Po čemu je to sad Air Serbia drugačija i bolja od JAT-a?

Savski venac

pre 8 godina

prva faza:
upropastis preduzece Aerodrom da bi pale cene akcija ili ne daj Boze otislo u stecaj.
druga faza:
dodje neki rafo sejik iz Abu ovo-ono i kupi nebo Srbije i Crne Gore za smesne pare.
Vucicu, Vucicu imas li obraza ???

evrolazovi

pre 8 godina

Tako to rade pljackasi Srbije.
Poklanjaju 22 miliona evra drzavnih para superbogatom privatniku iz Emirata.
I ne ugradjuju se uopste ni Mali ni Mihajlovic ni ostali evrolicemeri?

I jos drsko nas uce pameti kako oni tu ne vide nista lose.
I onda sline kako je narod lud pa se odupire blistavim reformama.

Nikola

pre 8 godina

Cekaj bre, u ugovoru stoji da Vlada oprasta dugove Air Srbiji?Pa ko je sastavio takav ugovor?!Mogu i ja da budem najuspesniji ali da nikome ne placam nista...

milan

pre 8 godina

Prvorazredni skandal!!!

Za ovo Er Srbija moze da bude zestoko kaznjena u EU,sto ce naravno inicirati Lufthansa.Bice cudo da ne popiju zabranu letenja....nadrljali su...

Alex

pre 8 godina

Kakav sad otpust duga? Pa Er Srbija je je ostvarila ogroman profit. Izvinite ovo je ironicno, ovo onaj ko se malo razume u ekonomiju vec zna. Samo dokle ce vise ici nasa glupost. Svi Srbi kolektivno nisu pri zdravom razumu sto slusaju naseg velikog vodju. Trudim se da kazem najkulturnije sto mogu

dragan

pre 8 godina

Dakle , zapravo ako im neko godisnje oprasta 20 miliona evra , a navodno su profitabilni i u plusu 4 miliona, matematika kaze da su zapravo u minusu 16 miliona svake godine, sto je bio i prosecan gubitak Jata.
Dakle sve je isto, samo sto arapi ne nadoknadjuju minus, a iz ovog "profita" od 4 miliona uzmu svoj deo. Genijalno.

poznavalac

pre 8 godina

Ha, ha, ha ovi likovi stvarno misle da mogu da lazu sve ljude svo vreme...ha,ha,ha...sto bi reko Mladen Delić: Ludnica ljudi, što je ovo, da li je to moguće...

vicko

pre 8 godina

nikako mi nije jasno kako to er srbija duguje 22 miliona aerodromu a u tekstu iznad ovoga se spominje er srbija i navodi se da je proslu godinu zavrsila u plusu 4 miliona eura. 22 manje 4 je minus 18 miliona eura. eto to je zarada er srbije. pa tako moze da posluje svako kad neplaca nikom nista.

lalo

pre 8 godina

Taj novac ide iz budzeta privatnoj kompaniji, a budzet je novac svih gradjana Srbije skljupljen na jedno mesto. Zakljucak da gradjani finansiraju privatnu kompaniju se sam namece. Mozda gresim, ali tu nesto ipak ne stima.

Dijaspora

pre 8 godina

Pa nije problem sto ste "ispostovali ugovor"! Problem je sto je ugovor los i nepovoljan za gradjane Srbije. Odakle te pare kojima vi "postjete' taj ugovor? Iz vaseg dzepa, ili dzepa gradjana Srbije?

Милош

pre 8 godina

Потом подигнеш цену таксе и другим компанијама наплаћујеш то што полустраној отписујеш у циљу политичке промоције...

slucajni polaznik

pre 8 godina

Ko nas vodi jos se i dobro drzimo, cirka 20 miliona u minusu zbog ugovora na nasu stetu, jedva cekam da sjasu ovi napredni pa da neko podvuce crtu njihovog "postenog" rada

zdravko

pre 8 godina

Ma sve bi to bilo u redu, ali neke stvari bi tada trebale da budu drugacije: prvo, za 22mil treba da se promeni udeo drzave u Er Srbiji, ili da aerodrom postane treci akcionar. U suprotnom, dajte ugovor na uvid pa ako ugovor kaze drugacije, na lomacu sve koji su ga potpisali, a na stetu nas gradjana! Pobogu, meni auto ide na akcizu, ne na gorivo, porezi su povecani, plata smanjena, a to se sve daje na poklon iz nasih dzepova nasim "arapskim prijateljima"???????????

Poreski obveznik Srbije

pre 8 godina

Toliko koliko je uspesno poslovanje Air Serbia, kada se svake godine otpisu dugovi prema Aerodromu toj kompaniji a dugove pokrivaju poreski obveznici Srbije a ne rukovodstvo Air Serbia.

SVD

pre 8 godina

Једна од Напреднјачких мућки - како ће да мућкају са Аеродромом када га продају или приватизују?

Filip

pre 8 godina

Tuga je ko nam vlada. Privatizuje se da bi se na kraju privatnim preduzecima davali uslovi kao da su drzavna samo sto zarada ide u privatne ruke a mito u ruke politicara...

niko nece tudje dugove

pre 8 godina

Taj novac je dug od ranije, niko od privatnika nije hteo da kupi propalu firmu u dugovima. Onako bi imalj dug i nista, ovako bar ta nova firma er srbija zaradjuje, placa porez i skoro gradi novi terminal.

Kosta

pre 8 godina

Krik ne spominje što je danas aerodrom beleži rast avio kompanija koje dolaze. Sigurno ne bi bilo tako da je Jat nastavio da egzistira i da se još zadužuje. Dobra odluka! Spašen je i nacionalni avio prevoznik i aerodrom.

Jok

pre 8 godina

Da nije bilo ove vlade ER Srbija kao kompanija ne bi ni postojala. Oni su joj omogućili da bude jedna od vodećih u regionu. Čemu frka?
(Sanja, 18. januar 2016 21:38)

Hmm....a ja imam od toga sta? Umesto da ta privatna firma placa dugove drzavnoj to cu morati ja kroz jos vece poreze.... pa mozda je bolje da ta ER Srbija ni ne postoji....kriminalna firma kao i sve koje je stvorila ova vlada. Cuj vlada omogucila privatniku da bude najmocniji u regionu, pa to nije za pohvalu to je kriminal na delu. Ocemo iste uslove za sve a ne samo povlastice za prijatelje ovih na vrhu.

Milan

pre 8 godina

Jer mi smo rasli u saksiji, a oni su u mogucnosti.
Ovako su i vasi prethodnici radili pa im je dosao kraj, tako da se i vama blizi.
Sram da vas bude prodane duse!

Komentar. Ako sme?

pre 8 godina

Najuspešnija firma koja dobija subvencije (za nepismene botove- pare)iz naših džepova i od države, koja ne plaća godinama zakup prostora i obaveze prema Aerodromu i državi.

I treba da propadnemo. Ovce su ta šišanje.

Bata

pre 8 godina

To što je država sada uradila jeste da je omogućila da i Aerodrom i Er Srbija dalje rade.
(Djavolica, 18. januar 2016 18:05)

Jel to znači da bi "naša najuspešnija privatizacija" i "najbolja kompanija u regionu" bankrotirala ako bi sama platila svoje dugove, a ne da otima od države? Svako od nas bi bio uspešan privrednik kada bi mu se dugovi opraštali.

uspesne li privatizacije!

pre 8 godina

Poruka za one koji ne vide u cemu je problem oko ovog duga - sta mislite odakle ce te pare, tj taj dug da se nadoknadi? Pa nece aerodrom da kaze puj pike ne vazi, precrtano, evo ne dugujete nista! Nadoknadice se iz budzeta, od poreza gradjana. Onda nemojte kukati kad krene poskupljenje struje, goriva, hrane, komunalija itd, jer mora se Etihat spasiti i namiriti dug aerodromu.

radraioko

pre 8 godina

Pa Air Serbia je najbolja firma na svetu,ne placaju aerodromske takse,nista na aerodromu,prostor, apsolutno nista , oprastaju im preveliki dug. Pa kako da ne budu uspesni? Vidite da je Vucic u pravu ljudi moji. Air Serbia je najuspesnija firma ali kad mi to placamo.

Poštovanje ugovora ili preporukla vlade?

pre 8 godina

Pitanje za dr Malog i dr Mihajlovićku: Ako postoji ugovorna obaveza, dajte nam član ugovora, ako postoji taj član zašto se vlada poziva na zakon o vladi i šalje preporuku, tako piše, Aerodromu koju potpisuje gensek vlade? Nema više novinara koji bi na jadan odgovor postavili pravo pitanje.

Ranko R. Spalević

pre 8 godina

Ovo može da izjavi samo gospođica Mihajlović "da zbog otpusta ugovora, koji je predviđen ugovorom, niko neće pretrpeti štetu". Ujedno, to je sublimacija jednopartijske diktature. Prevazišli su čak i "naše prijateljke" diljem svijeta - MMF, Svetska banka, STO i, naravno, angloamerički "prijatelji" iz diplomatskih rezidencije, prije svih.

Senka

pre 8 godina

Kada je u pitanju stratesko partnerstvo cesto je ugovorom predvidjen u prvim godinama poslovanja neki otpust.Ono sto je vazno , to je da je ugovor transparentan, da nije zacrnjen,i da je kompletno dostupan javnosti. Ugovor je celovit dokument i samo imajuci sve odredbe u vidu moze se zakljucivati o njegovoj valjanosti.

srba

pre 8 godina

Cekaj malo... u ugovoru piše da se otpisuje dug JATa ... ja ne videh tamo da se spominje ErSerbia!? Ovo je kriminal veci od poklanjanja NIS Rusima. Ovo je pljacka naroda koji placa porez i koji je finansirao i Aerodrom i ErSerbia.

AntiBot

pre 8 godina

Ovo sta ovi rade postaje stvarno već horor. Šta kaže Zorana: Niko neće pretrpeti štetu? Ajde Boga ti! Pa taj novac bi ušao u državu koja nema para ni da operiše bolesni dete, a kamo li šta ozbiljnije! Ovo je strasno sta vi radite!

svasta

pre 8 godina

Tako se to radi! Posle kazu uspesna firma, rast, profit, trte-mrte - tako bi i moja nepismena baba umela da bude uspesna - svake godine otpises dugove koje narod plati, a ti dzek - uspesan BIZNISMEN! Zaduzili su nas 9 MILIJARDI evra za 3 godine vlasti i jos smanjili plate i penzije - za toliko su puniji njihovi preposteni dzepovi! Na pare se ne gade, samo grabe...

Darko Dare

pre 8 godina

Er Srbija je profitabilna kompanija i lider u regionu. Od kad posluje mnogo je veci promet, a time i profit Beogradskog aerodroma, a i cena mu je sada mnogo veca.

Dragoljub

pre 8 godina

Wow. Nakon sto aerodrom "otpusti" dugove, sta se desava sa bilansom aerodroma? Po mojoj "seljackoj" logici, za toliko se uvecava gubitak aerodroma. Na ovaj nacin, Vlada direktno subvencionise privatizovano preduzece (sa skoro 50% vlasnistva stranog kapitala) na stetu drzavnog preduzeca koji treba privatizovati. Postavlja se mnogo pitanja: 1) Da li ce ovakva "Direktiva" vlade dovesti do smanjivanja vrednosti "Aerodroma Beograd" u procesu privatizacije, i ako hoce, ko je time na steti (trenutni vlasnik?!); 2) Da li je subvencioniranje Air Serbije u skladu sa evropskim zakonodavstvom/propisima i da li ce zbog subvencija Air Serbia trpeti sankcije cime ce se ugroziti njena profitabilnost.

pametnome dosta

pre 8 godina

To što je država sada uradila jeste da je omogućila da i Aerodrom i Er Srbija dalje rade.
(Djavolica, 18. januar 2016 18:05)

ju ju ju pametnice jedna.Aerodrom bi radio i da nije er Srbije.

djeram

pre 8 godina

Naprednjacki model bizMisa:

napravis tajni ugovor, koji kaze da ce se profit deliti na nejednake delove, njima vise, nama manje, usput napraviti dugove sest puta vece od profita i ne platiti ih, ionako su se sa Arapima dogovorili da dugove preuzima Vlada na sebe!

Novinari, ako vas jos uvek ima, objavite na sva usta ovo, da onaj hipnotizirani narod dobije priliku da mucne svojom glavom i shvati ka kakvoj provaliji nas guraju Vucic&co!!!

msc.Milos

pre 8 godina

procitah i stvarno mi do mozga ne dopiru objasnjenja malog doktora i ministarke...

pa jeli BRE naprednjaci, zar vi mislite da smo svi iz toponice izasli????

ZA OVO NEKO MORA NA VISEDECENIJSKU ROBIJU!

прозорљив у прошлост :)

pre 8 godina

По оваквим и сличним потезима(као ненаплативи милионски кредити код пропалих државних банака), се види каква би ми држава били да као народ нисмо овакви какви смо. Ћутимо и трпимо или још горе, ћутимо и у себи не верујемо да се то дешава, као"лажу нас душмани"...па нека, кад увек паметујемо за себе, уместо да радимо за нас:((

zmitjkoe

pre 8 godina

To su pare akcionara!
(pera, 18. januar 2016 17:26)

Danas je vrednost akcije aerodroma Nikola Tesla na beogradskoj berzi BELEX pale za 1,2%. Kako Vucic moze da se cenjka (100-500 miliona) sa kompanijom koja je na berzi? Kako?

Znalac

pre 8 godina

Zabranitimodel peivatizacije kroz strateško partnerstvo sa državom! To je legalna pljačka, privatniku dobit a državi dug. Ili je privatno ili nije.

Lider regiona, nekad i sad...

pre 8 godina

Bitno je spomenit " region ", a dalje cemo lako. Koji mentalitet jbt led. Tako je i HR postupala prema CA do ulaska u EU, ali nema vise toga, sada onoliko koliko su sposobni, toliko imaju posla. To rade politicari da dobiju poene kod biraca jer kako to da mi mozemo ostati bez nacionalnog prijevoznika ? Zapravo tu su gubitnici osiromaseni gradjani Srbije, gladni, oni bez posla, penzici, ugl svi, osim jasno njih. Neka gradonacelnik Beograda koji se voli kititi ulogom " lidera regiona " objasni svojim sugradjanima, kako to onda Beograd ima 2,5 x BDP manji od Zagreba ? O Ljubljani necu ni pricat. BG je platija najvecu cijenu raspada SFRJ, nije ni cuda da mnogi tkz. " jugoslaveni " kada pricaju o Jugoslaviji onda prvenstveno se sjecaju kako je Grad tada bio bolje uredjen, cistiji, sva sjedista drzavnih poduzeca su bila u BG a samim time i masa zaposlenih kako direktora tako i cinovnika sa dobrim placama itd.. toga vise nama, s tim je nestao i "lider" sa ili bez navodnika, svejedno. Steta, a tako je dobru pocetnu poziciju imao taj Grad. Da je bilo samo malo manje nacionalizma a vise pragmatizma, danas bi BG bio centar u mnogim podrucjima u takozvanom " regionu ". Sta je tu je, Beogradu i Beogradjanima sve najbolje iz ST.

Перица

pre 8 godina

Србија је уложила још 35 милиона евра.

Да ли је негде процењено колика су улагања које стране?

п.с.
Оне који би само да пљују, нека размисле колико је тешко довести посао у Србију. Да, радиће са појединцима који ма колико да наплаћују су јевтини, не са предузећима. А порези у Србији су огромни - 40% од бруто плате, међу највећима у Европи, порез на добит 15% и порез на дивиденде 15% - највећи у нашем окружењу. Са врло малим пореским олакшицама, осим ако нисте од интереса... Зашто ми као извозно предузеће нисмо од интереса и зашто нама не помоћ као ЕрСербији, ми бисмо га још боље искористили!

Coco Bill

pre 8 godina

Pa kako da se ne otpiše !!! Pa od svih, silnih najava, od mikročipova, raketa, avionskih delova, Mercedesa, Mubdale....itd...itd...to je na kraju ispalo jedino "stvoreno čedo" našega "Prvog". Kako je "stvoreno" ?! Pa otpisivanjem dugova od bivšeg JAT-a, tačnije preuzimanjem dugova od strane države Srbije, teranjem ostalih avio kompanija, naročito lou-kost kompanija iz Srbije..itd. Zašto je "stvoreno ?! Pa jednostavno, zato, da bi se reklo, kako je ON uspeo "tu veliku stvar da uradi". Zato će i ubuduće biti "normalno" da se svi dugovi i dalje "otpisuju", da bi "čedo" bilo uspešno, a samim tim i ON !!!

Deonicar

pre 8 godina

Posto sam ja deonicar aerodroma nisam primetio da su i deonice poskupele za toliko za koliko pricaju. Prvo mi dajte dividende od dobrog poslovanja ili ako ne onda mi dajte deonice air srbija sto je ulozeno od mojih deonica.

roary

pre 8 godina

Neverovatne izjave gradonacelnika i ministarke. Opet se Airsrbiji oprašta dug prema aerodromu. Jel to liberalni kapitalizam? Ovoga nije bilo ni u socijalizmu. I onda kažu Airsrbija uspešna kompanija?
Ovde ima osnova za krivično gonjenje, i molim tužilaštvo za organizovani kriminal (kad bi postojalo nezavisno od politike, ha) da istraži ove sumnjive radnje. Ovo mu dođe kao neka vrsta legalizovane korupcije. Kaže, piše u ugovoru. Očito papir svašta trpi. A dokle ćemo mi trpeti, narode moj? Dokle ćemo trpeti ovu javnu pljačku?

Maki

pre 8 godina

Zasto onda meni ne oprosti dug banci.Kakva je ovo igrarija.Znaci Air Serbia nije profitabilno preduzece. Jos uvk javnost nije videla CEO ugovor. Po ceni da arapi ostanu drzava ce da sevisira gubitak. Uostalom ka i za sve gde se arapi nalaze

max

pre 8 godina

Narode što se čudiš , zar ti nije jasno ,sve isto samo drugo pakovanje ,onda ON priča o uspešnim firmama ,O Neovisnom Sudstvu , pa saznamo kako se kojekakvi "amerikanćići" za pokušaj ubistva moraju samo izvinuti i dalje da ne nabrajam jel lista "uspeha" bi bila predugačka.....,jednom rečju Velika sramota ,jer osim političkog marketinga američkih marketinških gurua opet plaćenih našim parama ništa drugo nije istina

dragan ignjatovic

pre 8 godina

bruka i sramota koja traje a preminer i gradonaceknik imaju obraza da tvrde kako je to sa etihadom najbolji posao u srbiji.da li oni misle da su gradjani ludi i daxsu spremni da vucicevim prijateljima doveka pokrivaju gubitke.gradjani pune budzet a air srbina ga prazni.u cemu je razlika izmrdju aircserbije i jat.sta pricaju mali mali i zorana vadeci se na ugovor koji je vucic potpisao.ugovor ne valja i to se sada jasno vidi.to treba vucicu reci na izborima.

Aleksandar

pre 8 godina

Sva sreca uskoro ce izbori... posto se odlicno secam reci da ce saradnjom sa Etihadom JAT konacno poceti da donosi pare umesto gubitaka... I nedavnih tvrdnji da je najbolja avio kompanija u regionu... Ko zna koliko toga ima sto jos ne znamo.
Al nazalost imamo i "sposobnu" opoziciju koja zna da istakne te njihove lose ugovore... u stvari, nisam siguran da ima nekog boljeg :-(

Idu izbori

pre 8 godina

Da to su ti Vučićevi "uspesi" koji sad isplivavaju.Prvo nema ugovora pa onda malo po malo svašta izlazi oko lizinga aviona, besplatnog goriva a sve vreme se spinuje o "velikim" uspesima.Sad je jasno zašto izbori....a tek dolazi Železara,Bor....Petrohemija.Praktično nisu ni počele reforme....

Dosta nam je cirkusa

pre 8 godina

Ovde sve lepo piše http://dostajebilo.rs/ne-slusajte-vucica-citajte-dokumente-er-srbija-dobila-subvenciju-od-71-milion-evra-od-drzave/

мали анон

pre 8 godina

ајд сад нек опросте/преузму дуг ртс у висини ненаплативе претплате коју је ова иста држава тако великодушно опростила грађанима неплатишама...

Dirty

pre 8 godina

JAT je godinama pripadao SPO-u (kao i sajam) a oni su koalicioni partner SNS-a; kao i što je Mrkonjić njihov partner, koji je gradio puteve, Galenika, Srbijagas, MSK, Toza itd tako da odgovornost za stanje oni snose ne samo jedan mandat već od 2008. godine. To je sve šuplja priča i ER Srbija je monopolistička tvrtka ličnih prijatelje...Samo na PINKU i Informeru to mogu hvaliti, Vučela, Vučić i ostali koji znaju da će kad tad odgovarati za sve???

Ovchica Shone

pre 8 godina

U princupu, Arapi su do sada investirali ogromnu cifru, negde oko 22.000,oo $ preko raznih povezanih preduzeca u Bg na vodi. Red je da im se oduzimo nekako, bar delimichno sa ovih 22.000.000,00 $. Nadam se samo da ce se neko oduziti po zasluzi i ovoj vladi i ovom fantomskom ulagachu u narednom periodu.

Ovchica Shone

pre 8 godina

Ne kapiram zashto svi prave "big deal" oko 22 mil eura, shta je to uopste za ovako razvijenu zemlju, shta je uopshte za machka govedja glava.

vojkan

pre 8 godina

Pitam Vucica. Zoranu, Malog i itd. Odakle Vama hrabrosti da pravite
otpise dugova jel Vam to deda ostavio u amanet.Pitqm Vas gosp. Sta ste Vi
napravili u Vasim zivotima dok niste uzjahali drzavnu fotelju. Savet
dovedite mog seljaka koji ima ciso dvoriste da Vas nauci poslu a Vase
diplome Marstiticke macku na rep. (glupom i slepom ne vredi pisati.)

VladimirUE

pre 8 godina

Smesni su napori botova da brane nesto sto je evidentna pljacka drzave od strane jedne privatne firme. Niko, cak i ko ima pozitivno misljenje o Vucicu, ne misli da je ovo nesto dobro i da je uzimanje para iz budzeta za placanje dugova privatnoj firmi nesto sto ce doneti dobro. Posebno oni kojima su penzije smanjene a od njihovog smanjenja ide jednoj privatnoj firmi i to stranoj koja je uzgred receno sav profit er srbije odnela u arapske emirate.

Hoću i ja ugovoe sa Vladom ... ali ne Divcem !

pre 8 godina

Mnogo smo jaki - zato je ugovorom i predvidjeno da " opušteno prihvatimo " da platimo sve " dobre rezultate rada ( čitaj - DUGOVE )NAJUSPEŠNIJE AVIO KOMPANIJE u regionu " !!!???
Genijalno , ingeniozno,ali smo svi konsternirani ovakvom ekonomskom logikom !! Zamislite da nisu najuspešniji ...?
P.S./ Priča se da pored Etihada i ostali " bahati avio giganti" hoće ugovore sa našom Vladom !

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 8 godina

Bez ikakve dileme da nije bilo ove vlade ER Srbija kao kompanija ne bi ni postojala. Ona joj je omogucila da bude jedna od vodecih u regionu.

extra

pre 8 godina

pa lepo bogami orpostili ste im nesto kao 33miliona dolara verujem da sa time moze da se napravi jedna ganc nova bolnica ili 30 helikoptera za vojsku posto kmecite da ne mozete da kupite ni jedan ili svasta nesto sto je moglo da se izgradi u ovoj banana drzavi.

Svaka cast

pre 8 godina

Jeste, treba da otimaju 10% od penzija i plata da bi imali da poklone 22 miliona $ arapima koji imaju milijarde.
Šta je beše rekao za penzije :
" mogu da povećam penzije, ali neću; eto JA NEČU !",

popeye

pre 8 godina

Све је у реду, платиће пензионери, породиље и хиљаде отпуштених из "пропалих" фирми. Важно да је ЕрСрбија, приватна страна компанија успешна а Вођа задовољан....

Pogled iz druge aviokompanije

pre 8 godina

Moja baba moze da vodi "uspesnu" aviokompaniju ovako. Ne placas dobavljacima, godinama ne placas nista aerodromu, opako malo placas zaposlene (bar 40-50% ispod trzista), nabavljas stvari van tendera ili na namestenim tenderima, stalno si na budzetu... Cudi me da nema letova i do Sidneja. Evo i Hogan vec zahvaljuje Vucicu jer ovakav cirkus ne bi nikad dobio.
Sve ce to narod pozlatiti

NScentar

pre 8 godina

Air Serbia ne pravi profit, u druge reci. Svaka kompanija je profitibilna ako joj drzava oprosti dug. Zato vlada nije htela da stavi ugovor sa Arapima u javnosti, zato sto ugovor je teret narodu, a on nema nista od ove Arapske avio kompanije.

SVD

pre 8 godina

Једна од Напреднјачких мућки - како ће да мућкају са Аеродромом када га продају или приватизују?

Перица

pre 8 godina

Србија је уложила још 35 милиона евра.

Да ли је негде процењено колика су улагања које стране?

п.с.
Оне који би само да пљују, нека размисле колико је тешко довести посао у Србију. Да, радиће са појединцима који ма колико да наплаћују су јевтини, не са предузећима. А порези у Србији су огромни - 40% од бруто плате, међу највећима у Европи, порез на добит 15% и порез на дивиденде 15% - највећи у нашем окружењу. Са врло малим пореским олакшицама, осим ако нисте од интереса... Зашто ми као извозно предузеће нисмо од интереса и зашто нама не помоћ као ЕрСербији, ми бисмо га још боље искористили!

Nikola

pre 8 godina

Cekaj bre, u ugovoru stoji da Vlada oprasta dugove Air Srbiji?Pa ko je sastavio takav ugovor?!Mogu i ja da budem najuspesniji ali da nikome ne placam nista...

прозорљив у прошлост :)

pre 8 godina

По оваквим и сличним потезима(као ненаплативи милионски кредити код пропалих државних банака), се види каква би ми држава били да као народ нисмо овакви какви смо. Ћутимо и трпимо или још горе, ћутимо и у себи не верујемо да се то дешава, као"лажу нас душмани"...па нека, кад увек паметујемо за себе, уместо да радимо за нас:((

marko_sthlm

pre 8 godina

Wow.
Pa kako sad to?
Zar nije Air Serbia privredno čudo koje odlično posluje?
Kako tako uspešna kompanija može da ima toliki dug?

A još hoće i monopol.

Po čemu je to sad Air Serbia drugačija i bolja od JAT-a?

poznavalac

pre 8 godina

Ha, ha, ha ovi likovi stvarno misle da mogu da lazu sve ljude svo vreme...ha,ha,ha...sto bi reko Mladen Delić: Ludnica ljudi, što je ovo, da li je to moguće...

Zaboravljeno koferče

pre 8 godina

Baš me interesuje kako to AirSerbia posluje pozitivno. Ako naprave dug prema aerodromu od 22 miliona dolara za godinu dana, a imaju dobit od par miliona, gde je tu dobit? Jel to opet neko vređanje inteligencije? Zašto mi građani sad treba da pokrivamo te gubitke? E, ako sad daju koncesiju na aerodrom, ko će onda da pokriva gubitke? Mnogo je tu nejasnog i mutnog...

Alex

pre 8 godina

Kakav sad otpust duga? Pa Er Srbija je je ostvarila ogroman profit. Izvinite ovo je ironicno, ovo onaj ko se malo razume u ekonomiju vec zna. Samo dokle ce vise ici nasa glupost. Svi Srbi kolektivno nisu pri zdravom razumu sto slusaju naseg velikog vodju. Trudim se da kazem najkulturnije sto mogu

Lider regiona, nekad i sad...

pre 8 godina

Bitno je spomenit " region ", a dalje cemo lako. Koji mentalitet jbt led. Tako je i HR postupala prema CA do ulaska u EU, ali nema vise toga, sada onoliko koliko su sposobni, toliko imaju posla. To rade politicari da dobiju poene kod biraca jer kako to da mi mozemo ostati bez nacionalnog prijevoznika ? Zapravo tu su gubitnici osiromaseni gradjani Srbije, gladni, oni bez posla, penzici, ugl svi, osim jasno njih. Neka gradonacelnik Beograda koji se voli kititi ulogom " lidera regiona " objasni svojim sugradjanima, kako to onda Beograd ima 2,5 x BDP manji od Zagreba ? O Ljubljani necu ni pricat. BG je platija najvecu cijenu raspada SFRJ, nije ni cuda da mnogi tkz. " jugoslaveni " kada pricaju o Jugoslaviji onda prvenstveno se sjecaju kako je Grad tada bio bolje uredjen, cistiji, sva sjedista drzavnih poduzeca su bila u BG a samim time i masa zaposlenih kako direktora tako i cinovnika sa dobrim placama itd.. toga vise nama, s tim je nestao i "lider" sa ili bez navodnika, svejedno. Steta, a tako je dobru pocetnu poziciju imao taj Grad. Da je bilo samo malo manje nacionalizma a vise pragmatizma, danas bi BG bio centar u mnogim podrucjima u takozvanom " regionu ". Sta je tu je, Beogradu i Beogradjanima sve najbolje iz ST.

Милош

pre 8 godina

Потом подигнеш цену таксе и другим компанијама наплаћујеш то што полустраној отписујеш у циљу политичке промоције...

Marko

pre 8 godina

na kraju ove sage tj tragedije ce se ispostaviti da je i bilo koji autoprevoznik iz Srbije mogao da preuzme JAT...i da uspesno posluje kao sto to sada rade Etihad & Co.

Komentar. Ako sme?

pre 8 godina

Najuspešnija firma koja dobija subvencije (za nepismene botove- pare)iz naših džepova i od države, koja ne plaća godinama zakup prostora i obaveze prema Aerodromu i državi.

I treba da propadnemo. Ovce su ta šišanje.

Tarabicka

pre 8 godina

Mali je ocenio da je Er Srbija u ovom trenutku najuspešnija i najveća aviokompanija u regionu i da se "ugovorne obaveze koje je preuzela Vlada Srbije i koje je preuzeo Etihad u potpunosti ispunjavaju".

Najuspesnija tako sto je rasterala konkurenciju i ne placa ono sto placa bilo koja kompanija na svetu: aerodromske usluge!!!

Tipicni naprednjacki nacin poslovanja, lagarije i prevare, jedno hvale a drugo unistavaju, ionako na kraju placaju gradjani!!

LJUDI, SAD NAM JE PRILIKA DA PREKINEMO OVAJ NIZ PLJACKI, IZADJITE NA IZBORE I SKLONITE IH, A POSLE, OPTUZNICE ZA SVE MARIFETLUKE I KRADJE, OSTACEMO "ZGROZENI I KOSTERNIRANI" KOLICINOM PREVARA OVE VLASTI!!!

Poreski obveznik Srbije

pre 8 godina

Toliko koliko je uspesno poslovanje Air Serbia, kada se svake godine otpisu dugovi prema Aerodromu toj kompaniji a dugove pokrivaju poreski obveznici Srbije a ne rukovodstvo Air Serbia.

navijac

pre 8 godina

'Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali rekao je da u tome "ne vidi ništa novo, niti nešto što je vest" i da je to predviđeno ugovorom Vlade Srbije i Etihada.'

Gospodine Mali, jel mogu ja tako da otvorim neku firmu, da radim i poslujem, a vi mi otpisujte dugove za struju, gorivo, porez, doprinose...?

dragan

pre 8 godina

Dakle , zapravo ako im neko godisnje oprasta 20 miliona evra , a navodno su profitabilni i u plusu 4 miliona, matematika kaze da su zapravo u minusu 16 miliona svake godine, sto je bio i prosecan gubitak Jata.
Dakle sve je isto, samo sto arapi ne nadoknadjuju minus, a iz ovog "profita" od 4 miliona uzmu svoj deo. Genijalno.

Znalac

pre 8 godina

Zabranitimodel peivatizacije kroz strateško partnerstvo sa državom! To je legalna pljačka, privatniku dobit a državi dug. Ili je privatno ili nije.

lalo

pre 8 godina

Taj novac ide iz budzeta privatnoj kompaniji, a budzet je novac svih gradjana Srbije skljupljen na jedno mesto. Zakljucak da gradjani finansiraju privatnu kompaniju se sam namece. Mozda gresim, ali tu nesto ipak ne stima.

Dijaspora

pre 8 godina

Pa nije problem sto ste "ispostovali ugovor"! Problem je sto je ugovor los i nepovoljan za gradjane Srbije. Odakle te pare kojima vi "postjete' taj ugovor? Iz vaseg dzepa, ili dzepa gradjana Srbije?

Savski venac

pre 8 godina

prva faza:
upropastis preduzece Aerodrom da bi pale cene akcija ili ne daj Boze otislo u stecaj.
druga faza:
dodje neki rafo sejik iz Abu ovo-ono i kupi nebo Srbije i Crne Gore za smesne pare.
Vucicu, Vucicu imas li obraza ???

vicko

pre 8 godina

nikako mi nije jasno kako to er srbija duguje 22 miliona aerodromu a u tekstu iznad ovoga se spominje er srbija i navodi se da je proslu godinu zavrsila u plusu 4 miliona eura. 22 manje 4 je minus 18 miliona eura. eto to je zarada er srbije. pa tako moze da posluje svako kad neplaca nikom nista.

Kuku nama

pre 8 godina

A Premijer bi jos da privatizuje aerodrom (verovatno zato sto nije profitabilan)! Prvo im oproste 1,5 Milijardu dinara pa onda jos 2,2 Milijarde! Pa aerodrom je Er Srbiji do sada "poklonio" 3,7 Milijardi (!!!) dinara. Ljudi moji, pa tako bih i ja pravio dobit, ne treba nam Etihad.

Ko je uopste potpisao takav ugovor i iz kog razloga?

slucajni polaznik

pre 8 godina

Ko nas vodi jos se i dobro drzimo, cirka 20 miliona u minusu zbog ugovora na nasu stetu, jedva cekam da sjasu ovi napredni pa da neko podvuce crtu njihovog "postenog" rada

milan

pre 8 godina

Prvorazredni skandal!!!

Za ovo Er Srbija moze da bude zestoko kaznjena u EU,sto ce naravno inicirati Lufthansa.Bice cudo da ne popiju zabranu letenja....nadrljali su...

Filip

pre 8 godina

Tuga je ko nam vlada. Privatizuje se da bi se na kraju privatnim preduzecima davali uslovi kao da su drzavna samo sto zarada ide u privatne ruke a mito u ruke politicara...

zdravko

pre 8 godina

Ma sve bi to bilo u redu, ali neke stvari bi tada trebale da budu drugacije: prvo, za 22mil treba da se promeni udeo drzave u Er Srbiji, ili da aerodrom postane treci akcionar. U suprotnom, dajte ugovor na uvid pa ako ugovor kaze drugacije, na lomacu sve koji su ga potpisali, a na stetu nas gradjana! Pobogu, meni auto ide na akcizu, ne na gorivo, porezi su povecani, plata smanjena, a to se sve daje na poklon iz nasih dzepova nasim "arapskim prijateljima"???????????

evrolazovi

pre 8 godina

Tako to rade pljackasi Srbije.
Poklanjaju 22 miliona evra drzavnih para superbogatom privatniku iz Emirata.
I ne ugradjuju se uopste ni Mali ni Mihajlovic ni ostali evrolicemeri?

I jos drsko nas uce pameti kako oni tu ne vide nista lose.
I onda sline kako je narod lud pa se odupire blistavim reformama.

Ranko R. Spalević

pre 8 godina

Ovo može da izjavi samo gospođica Mihajlović "da zbog otpusta ugovora, koji je predviđen ugovorom, niko neće pretrpeti štetu". Ujedno, to je sublimacija jednopartijske diktature. Prevazišli su čak i "naše prijateljke" diljem svijeta - MMF, Svetska banka, STO i, naravno, angloamerički "prijatelji" iz diplomatskih rezidencije, prije svih.

Poštovanje ugovora ili preporukla vlade?

pre 8 godina

Pitanje za dr Malog i dr Mihajlovićku: Ako postoji ugovorna obaveza, dajte nam član ugovora, ako postoji taj član zašto se vlada poziva na zakon o vladi i šalje preporuku, tako piše, Aerodromu koju potpisuje gensek vlade? Nema više novinara koji bi na jadan odgovor postavili pravo pitanje.

dragan ignjatovic

pre 8 godina

bruka i sramota koja traje a preminer i gradonaceknik imaju obraza da tvrde kako je to sa etihadom najbolji posao u srbiji.da li oni misle da su gradjani ludi i daxsu spremni da vucicevim prijateljima doveka pokrivaju gubitke.gradjani pune budzet a air srbina ga prazni.u cemu je razlika izmrdju aircserbije i jat.sta pricaju mali mali i zorana vadeci se na ugovor koji je vucic potpisao.ugovor ne valja i to se sada jasno vidi.to treba vucicu reci na izborima.

Idu izbori

pre 8 godina

Da to su ti Vučićevi "uspesi" koji sad isplivavaju.Prvo nema ugovora pa onda malo po malo svašta izlazi oko lizinga aviona, besplatnog goriva a sve vreme se spinuje o "velikim" uspesima.Sad je jasno zašto izbori....a tek dolazi Železara,Bor....Petrohemija.Praktično nisu ni počele reforme....

roary

pre 8 godina

Neverovatne izjave gradonacelnika i ministarke. Opet se Airsrbiji oprašta dug prema aerodromu. Jel to liberalni kapitalizam? Ovoga nije bilo ni u socijalizmu. I onda kažu Airsrbija uspešna kompanija?
Ovde ima osnova za krivično gonjenje, i molim tužilaštvo za organizovani kriminal (kad bi postojalo nezavisno od politike, ha) da istraži ove sumnjive radnje. Ovo mu dođe kao neka vrsta legalizovane korupcije. Kaže, piše u ugovoru. Očito papir svašta trpi. A dokle ćemo mi trpeti, narode moj? Dokle ćemo trpeti ovu javnu pljačku?

Dosta nam je cirkusa

pre 8 godina

Ovde sve lepo piše http://dostajebilo.rs/ne-slusajte-vucica-citajte-dokumente-er-srbija-dobila-subvenciju-od-71-milion-evra-od-drzave/

Maki

pre 8 godina

Zasto onda meni ne oprosti dug banci.Kakva je ovo igrarija.Znaci Air Serbia nije profitabilno preduzece. Jos uvk javnost nije videla CEO ugovor. Po ceni da arapi ostanu drzava ce da sevisira gubitak. Uostalom ka i za sve gde se arapi nalaze

Aleksandar

pre 8 godina

Sva sreca uskoro ce izbori... posto se odlicno secam reci da ce saradnjom sa Etihadom JAT konacno poceti da donosi pare umesto gubitaka... I nedavnih tvrdnji da je najbolja avio kompanija u regionu... Ko zna koliko toga ima sto jos ne znamo.
Al nazalost imamo i "sposobnu" opoziciju koja zna da istakne te njihove lose ugovore... u stvari, nisam siguran da ima nekog boljeg :-(

msc.Milos

pre 8 godina

procitah i stvarno mi do mozga ne dopiru objasnjenja malog doktora i ministarke...

pa jeli BRE naprednjaci, zar vi mislite da smo svi iz toponice izasli????

ZA OVO NEKO MORA NA VISEDECENIJSKU ROBIJU!

Milan

pre 8 godina

Jer mi smo rasli u saksiji, a oni su u mogucnosti.
Ovako su i vasi prethodnici radili pa im je dosao kraj, tako da se i vama blizi.
Sram da vas bude prodane duse!

мали анон

pre 8 godina

ајд сад нек опросте/преузму дуг ртс у висини ненаплативе претплате коју је ова иста држава тако великодушно опростила грађанима неплатишама...

radraioko

pre 8 godina

Pa Air Serbia je najbolja firma na svetu,ne placaju aerodromske takse,nista na aerodromu,prostor, apsolutno nista , oprastaju im preveliki dug. Pa kako da ne budu uspesni? Vidite da je Vucic u pravu ljudi moji. Air Serbia je najuspesnija firma ali kad mi to placamo.

Bata

pre 8 godina

To što je država sada uradila jeste da je omogućila da i Aerodrom i Er Srbija dalje rade.
(Djavolica, 18. januar 2016 18:05)

Jel to znači da bi "naša najuspešnija privatizacija" i "najbolja kompanija u regionu" bankrotirala ako bi sama platila svoje dugove, a ne da otima od države? Svako od nas bi bio uspešan privrednik kada bi mu se dugovi opraštali.

max

pre 8 godina

Narode što se čudiš , zar ti nije jasno ,sve isto samo drugo pakovanje ,onda ON priča o uspešnim firmama ,O Neovisnom Sudstvu , pa saznamo kako se kojekakvi "amerikanćići" za pokušaj ubistva moraju samo izvinuti i dalje da ne nabrajam jel lista "uspeha" bi bila predugačka.....,jednom rečju Velika sramota ,jer osim političkog marketinga američkih marketinških gurua opet plaćenih našim parama ništa drugo nije istina

djeram

pre 8 godina

Naprednjacki model bizMisa:

napravis tajni ugovor, koji kaze da ce se profit deliti na nejednake delove, njima vise, nama manje, usput napraviti dugove sest puta vece od profita i ne platiti ih, ionako su se sa Arapima dogovorili da dugove preuzima Vlada na sebe!

Novinari, ako vas jos uvek ima, objavite na sva usta ovo, da onaj hipnotizirani narod dobije priliku da mucne svojom glavom i shvati ka kakvoj provaliji nas guraju Vucic&co!!!

srba

pre 8 godina

Cekaj malo... u ugovoru piše da se otpisuje dug JATa ... ja ne videh tamo da se spominje ErSerbia!? Ovo je kriminal veci od poklanjanja NIS Rusima. Ovo je pljacka naroda koji placa porez i koji je finansirao i Aerodrom i ErSerbia.

AntiBot

pre 8 godina

Ovo sta ovi rade postaje stvarno već horor. Šta kaže Zorana: Niko neće pretrpeti štetu? Ajde Boga ti! Pa taj novac bi ušao u državu koja nema para ni da operiše bolesni dete, a kamo li šta ozbiljnije! Ovo je strasno sta vi radite!

zmitjkoe

pre 8 godina

To su pare akcionara!
(pera, 18. januar 2016 17:26)

Danas je vrednost akcije aerodroma Nikola Tesla na beogradskoj berzi BELEX pale za 1,2%. Kako Vucic moze da se cenjka (100-500 miliona) sa kompanijom koja je na berzi? Kako?

Dragoljub

pre 8 godina

Wow. Nakon sto aerodrom "otpusti" dugove, sta se desava sa bilansom aerodroma? Po mojoj "seljackoj" logici, za toliko se uvecava gubitak aerodroma. Na ovaj nacin, Vlada direktno subvencionise privatizovano preduzece (sa skoro 50% vlasnistva stranog kapitala) na stetu drzavnog preduzeca koji treba privatizovati. Postavlja se mnogo pitanja: 1) Da li ce ovakva "Direktiva" vlade dovesti do smanjivanja vrednosti "Aerodroma Beograd" u procesu privatizacije, i ako hoce, ko je time na steti (trenutni vlasnik?!); 2) Da li je subvencioniranje Air Serbije u skladu sa evropskim zakonodavstvom/propisima i da li ce zbog subvencija Air Serbia trpeti sankcije cime ce se ugroziti njena profitabilnost.

Deonicar

pre 8 godina

Posto sam ja deonicar aerodroma nisam primetio da su i deonice poskupele za toliko za koliko pricaju. Prvo mi dajte dividende od dobrog poslovanja ili ako ne onda mi dajte deonice air srbija sto je ulozeno od mojih deonica.

svasta

pre 8 godina

Tako se to radi! Posle kazu uspesna firma, rast, profit, trte-mrte - tako bi i moja nepismena baba umela da bude uspesna - svake godine otpises dugove koje narod plati, a ti dzek - uspesan BIZNISMEN! Zaduzili su nas 9 MILIJARDI evra za 3 godine vlasti i jos smanjili plate i penzije - za toliko su puniji njihovi preposteni dzepovi! Na pare se ne gade, samo grabe...

pametnome dosta

pre 8 godina

To što je država sada uradila jeste da je omogućila da i Aerodrom i Er Srbija dalje rade.
(Djavolica, 18. januar 2016 18:05)

ju ju ju pametnice jedna.Aerodrom bi radio i da nije er Srbije.

Darko Dare

pre 8 godina

Er Srbija je profitabilna kompanija i lider u regionu. Od kad posluje mnogo je veci promet, a time i profit Beogradskog aerodroma, a i cena mu je sada mnogo veca.

niko nece tudje dugove

pre 8 godina

Taj novac je dug od ranije, niko od privatnika nije hteo da kupi propalu firmu u dugovima. Onako bi imalj dug i nista, ovako bar ta nova firma er srbija zaradjuje, placa porez i skoro gradi novi terminal.

Senka

pre 8 godina

Kada je u pitanju stratesko partnerstvo cesto je ugovorom predvidjen u prvim godinama poslovanja neki otpust.Ono sto je vazno , to je da je ugovor transparentan, da nije zacrnjen,i da je kompletno dostupan javnosti. Ugovor je celovit dokument i samo imajuci sve odredbe u vidu moze se zakljucivati o njegovoj valjanosti.

Kosta

pre 8 godina

Krik ne spominje što je danas aerodrom beleži rast avio kompanija koje dolaze. Sigurno ne bi bilo tako da je Jat nastavio da egzistira i da se još zadužuje. Dobra odluka! Spašen je i nacionalni avio prevoznik i aerodrom.

GDE - JE - MOJ - MOPED

pre 8 godina

Bez ikakve dileme da nije bilo ove vlade ER Srbija kao kompanija ne bi ni postojala. Ona joj je omogucila da bude jedna od vodecih u regionu.

uspesne li privatizacije!

pre 8 godina

Poruka za one koji ne vide u cemu je problem oko ovog duga - sta mislite odakle ce te pare, tj taj dug da se nadoknadi? Pa nece aerodrom da kaze puj pike ne vazi, precrtano, evo ne dugujete nista! Nadoknadice se iz budzeta, od poreza gradjana. Onda nemojte kukati kad krene poskupljenje struje, goriva, hrane, komunalija itd, jer mora se Etihat spasiti i namiriti dug aerodromu.

Ovchica Shone

pre 8 godina

U princupu, Arapi su do sada investirali ogromnu cifru, negde oko 22.000,oo $ preko raznih povezanih preduzeca u Bg na vodi. Red je da im se oduzimo nekako, bar delimichno sa ovih 22.000.000,00 $. Nadam se samo da ce se neko oduziti po zasluzi i ovoj vladi i ovom fantomskom ulagachu u narednom periodu.

Jok

pre 8 godina

Da nije bilo ove vlade ER Srbija kao kompanija ne bi ni postojala. Oni su joj omogućili da bude jedna od vodećih u regionu. Čemu frka?
(Sanja, 18. januar 2016 21:38)

Hmm....a ja imam od toga sta? Umesto da ta privatna firma placa dugove drzavnoj to cu morati ja kroz jos vece poreze.... pa mozda je bolje da ta ER Srbija ni ne postoji....kriminalna firma kao i sve koje je stvorila ova vlada. Cuj vlada omogucila privatniku da bude najmocniji u regionu, pa to nije za pohvalu to je kriminal na delu. Ocemo iste uslove za sve a ne samo povlastice za prijatelje ovih na vrhu.

Coco Bill

pre 8 godina

Pa kako da se ne otpiše !!! Pa od svih, silnih najava, od mikročipova, raketa, avionskih delova, Mercedesa, Mubdale....itd...itd...to je na kraju ispalo jedino "stvoreno čedo" našega "Prvog". Kako je "stvoreno" ?! Pa otpisivanjem dugova od bivšeg JAT-a, tačnije preuzimanjem dugova od strane države Srbije, teranjem ostalih avio kompanija, naročito lou-kost kompanija iz Srbije..itd. Zašto je "stvoreno ?! Pa jednostavno, zato, da bi se reklo, kako je ON uspeo "tu veliku stvar da uradi". Zato će i ubuduće biti "normalno" da se svi dugovi i dalje "otpisuju", da bi "čedo" bilo uspešno, a samim tim i ON !!!

Ovchica Shone

pre 8 godina

Ne kapiram zashto svi prave "big deal" oko 22 mil eura, shta je to uopste za ovako razvijenu zemlju, shta je uopshte za machka govedja glava.

Dirty

pre 8 godina

JAT je godinama pripadao SPO-u (kao i sajam) a oni su koalicioni partner SNS-a; kao i što je Mrkonjić njihov partner, koji je gradio puteve, Galenika, Srbijagas, MSK, Toza itd tako da odgovornost za stanje oni snose ne samo jedan mandat već od 2008. godine. To je sve šuplja priča i ER Srbija je monopolistička tvrtka ličnih prijatelje...Samo na PINKU i Informeru to mogu hvaliti, Vučela, Vučić i ostali koji znaju da će kad tad odgovarati za sve???

vojkan

pre 8 godina

Pitam Vucica. Zoranu, Malog i itd. Odakle Vama hrabrosti da pravite
otpise dugova jel Vam to deda ostavio u amanet.Pitqm Vas gosp. Sta ste Vi
napravili u Vasim zivotima dok niste uzjahali drzavnu fotelju. Savet
dovedite mog seljaka koji ima ciso dvoriste da Vas nauci poslu a Vase
diplome Marstiticke macku na rep. (glupom i slepom ne vredi pisati.)

Hoću i ja ugovoe sa Vladom ... ali ne Divcem !

pre 8 godina

Mnogo smo jaki - zato je ugovorom i predvidjeno da " opušteno prihvatimo " da platimo sve " dobre rezultate rada ( čitaj - DUGOVE )NAJUSPEŠNIJE AVIO KOMPANIJE u regionu " !!!???
Genijalno , ingeniozno,ali smo svi konsternirani ovakvom ekonomskom logikom !! Zamislite da nisu najuspešniji ...?
P.S./ Priča se da pored Etihada i ostali " bahati avio giganti" hoće ugovore sa našom Vladom !

VladimirUE

pre 8 godina

Smesni su napori botova da brane nesto sto je evidentna pljacka drzave od strane jedne privatne firme. Niko, cak i ko ima pozitivno misljenje o Vucicu, ne misli da je ovo nesto dobro i da je uzimanje para iz budzeta za placanje dugova privatnoj firmi nesto sto ce doneti dobro. Posebno oni kojima su penzije smanjene a od njihovog smanjenja ide jednoj privatnoj firmi i to stranoj koja je uzgred receno sav profit er srbije odnela u arapske emirate.