Nastavlja se suđenje žandarmima

Suđenje žandarmima koji se terete za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog biće nastavljeno pred Višim sudom u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 25.12.2015.

00:25

Default images
Beta/StarSport

Suđenje je zakazano za 10 časova.

Suđenje će biti nastavljeno postavljanjem pitanja advokata odbrane svedoku i jednom od oštećenih, vojnom policajcu Saši Jovanoviću.

Advokati odbrane na prošlom suđenju zatražili su da se sa zadatka koji su u vreme Parade ponosa obavljali pripadnici vojne jedinice Kobre skine oznaka tajnosti, jer smatraju da je za suđenje to jedna od ključnih činjenica.

Pred Višim sudom u Beogradu sudi se osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i na dvojicu pripadnika vojne jedinice Kobre tokom Parade ponosa 2014. godine.

Žandarmi su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i zloupotreba službenog položaja.

Svi okrivljeni su na ročištu krajem avgusta negirali krivicu i naveli da su 28. septembra 2014. godine postupali po zakonu, bez prekomerne upotrebe sile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: