Tači: Moralna, akademska i politička pobeda Kosova

Kosovo će nastaviti razgovore sa susednim zemljama, izjavio Hašim Tači ističući "moralnu, akademsku i političku pobedu" Kosova na Generalnoj konferenciji.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 10.11.2015.

00:25

Default images
Foto: Beta

"Mi ćemo nastaviti da gradimo dobre odnose sa svim zemljama regiona", rekao je Tači, a prenosi prištinska agencija Kosovapres.

On je naveo da je kosovska delegacija dala svoj maksimum i dobila podršku većine zemalja za učlanjenje u Unesko i ocenio da je glasanje na Generalnoj konferenciji Uneska moralna, akademska i politička pobeda Kosova.

Tači je, kao i premijer Isa Mustafa, ocenio da je Srbija vodila "agresivnu i rasističku kampanju protiv Kosova".

Osim toga, Tači je za TV Klan rekao, posle odluke da Kosovo ne bude primljeno u Unesko, da je Kosovo pobednik, jer je "pobedila civilizacija nad agresivnim pristupom".

On je Srbiju optužio za rasizam i dodao da je "ona ostala u prošlosti".

"Srbija je učnila za 15 godina tri genocida u Hrvatskoj, Srebrenici i na Kosovu", rekao je Tači.

Prema njegovim rečima, Kosovo neće moći niko da zaustavi u izgradnji dobrih odnosa sa svim zemljama u regionu, ocenivši da se danas pokazalo i dokazalo da je "uz Kosovo demokratski svet i zemlje NATO pakta".

Za prijem Kosova na današnjoj sednici Generalne konferencije Uneska u Parizu glasale su 92 države, dok je za prijem bilo potrebno 95 glasova. Protiv prijema je glasalo 50 država, dok je 29 bilo uzdržano.

Ko je kako glasao možete pročitati - OVDE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: