Gardijan: Srbija zatvara istorijski Tanjug

Britanski “Gardijan“ preneo je vest o zatvaranju agencije “Tanjug“ nakon 72 godine postojanja, nazivajući je “istorijskom agencijom“.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2015.

21:10

Default images
Foto: Tanjug

“Srpska vlada zatvara 72 godine staru novinsku agenciju Tanjug nakon dva propala pokušaja privatizacije“, preneo je “Gardijan“.

Ovaj list se osvrnuo na istoriju ove agencije od samog njenog nastanka.

“Tanjug je osnovan 1943. godine od komunističkog pokreta, predvođenog Josipom Brozom Titom. Nakon Drugog svetskog rata, Tanjug je postao zvanična agencija Titove komunističke Jugoslavije, a nakon krvavih sukoba devedesetih postaje državna agencija Srbije“, piše ovaj list.

Kao jednu od najvažnijih stavki u Tanjugovom istorijatu, u "Gardijanu " je navedeno da je to jedna od prvih agencija koja je izvestila o podizanju ustanka protiv rumunskog diktatora Nikolaja Čaušeskua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

19 h

Podeli: