Subota, 31.10.2015.

11:12

Zvanično: Nema preživelih u padu aviona

Iako su spasioci naveli da su čuli glasove putnika iz olupine ruskog aviona, ruska Ambasada u Kairu je saopštila da nema preživelih u nesreći.

Izvor: B92

Default images
screenshot

Iz ruskih izvora su stigli navodi da su svi putnici i članovi posade ruski državljani, ali je potom navedeno da su se u letelici nalazila i tri putnika sa ukrajinskim pasošem.

Izvor iz egipatskih službi bezbednosti rekao je za nemačku agenciju DPA da niko od 224 putnika i članova posade nije preživeo pad ruskog putničkog aviona na poluostrvu Sinaj u Egiptu, blizu teritorija koje kontrolišu teroristi.

Prethodno je neimenovani član egipatskog spasilačkog tima rekao je da se na mestu pada ruskog aviona čuju glasovi preživelih putnika.

”Postoji deo aviona sa putnicima unutra, spasilački tim pokušava da uđe u nadi da će naći preživele”, rekao je neimenovani zvaničnik.

Egipatske vlasti su navele da su naišle na tela stradalih putnika iz ruskog aviona koji je nestao sa radara u toku leta od Šarm el Šeika do Sankt Peterburga.

Iz egipatske vojske je saopšteno da je do mesta pada aviona bilo veoma teško doći pošto na Sinaju već duži period postoji problem sa terorističkim organizacijama.
Pročitajte još: Avion se raspao na dva dela.

Ruski putnički avion sa 220 putnika nestao je sa radara i srušio se u Egiptu, saopštili su ruski i egipatski zvaničnici.

Izvori iz ruske i egipatske Kontrole leta navode da je Erbas A320 na letu pod šifrom 7K9268 nestao iznad Sinaja i verovatno se srušio negde u Egiptu.

Ruski putnički avion koji se srušio na Sinaju je potpuno uništen, a većina putnika je mrtva, izjavio je predstavnik službe bezbednosti sa lica mesta.

Vojni avioni su otkrili olupinu aviona u planinskom području, a 45 vozila Hitne pomoći je usmereno na mesto nesreće, kako bi odnela mrtve i ranjene, saopšteno je iz egipatske vlade.

Nema naznaka da je avion oboren, naveli su izvori iz službe bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

19 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: