Vučić i Mustafa na večeri kod Mogerini

Sastanak premijera Kosova i Srbije, Isa Mustafe i Aleksandra Vučića, 13. oktobra je neformalan i biće to večera kod visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

15:09

Default images
Foto: Beta/AP

Cilj sastanaka je da se relaksira odnosa između dvojice premijera, piše danas portal gazetablic.com pozivajući se na izvore iz Vlade Kosova.

"Takom zvaničnih sastanaka dvojice premijera svo vreme je preovladavala atmosfera napetosti. Mogerini je odlučila da 13. oktobra pozove dvojicu premijera na privatnu večeru, kako bi relaksirala odnose između njih", rekao je izvor portala.

Premijeri Kosova i Srbije 25. avgusta potpisali su četiri sporazuma koji su na Kosovu naišli na oštro protivljenje opozicionih stanaka.

Zbog Sporazuma o zajednici opština sa srpskom većinom poslanici opozicije su na sednici, na kojoj je Mustafa trebalo da informiše parlament o dogovorima, gađali premijera jajima i blokadom govornice onemogućili nastavak sednice.

Opozicija je blokirala održavanje dve sednice Skupštine Kosova.

Opozicija traži povlačenje potpisa sa Sporazuma o zajednici i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom kao uslova da se prekine blokada parlamenta.

Premijer Mustafa je na današnjoj sednici Vlade istakao da je dobio podršku SAD i zemalja članica EU za sporazume i demarkaciju sa Crnom Gorom, kao i da ne može biti govora o povlačenju potpisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: