Amfilohije podržao protest DF u Podgorici

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije podržao je protest opozicionog Demokratkof fronta (DF) koji osam dana danonoćno protestuje u Podgorici.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

23:32

Default images
Foto: Beta, arhiva

Oni traže ostavku vlade Mila Đukanovića. ;Amfilohije se večeras obratio okupljenima I saopštio da je to uradio jer se "brine za dušu naroda I slobodi".

"Ono što je narod stvarao, to je nestalo. Nije nestalo, mi sada imamo milijardere, koji sa milijarderima evropskim i američkim to razrađuju. A na drugoj strani imamo sirotinju…N e gradi se na tome budućnost Crne Gore.", kazao je mitropolit na skupu ispred skupštine u Podgorici.

Front u Podgorici protestuje već osam dana i traži ostavku vlade premijera Mila Đukanovića, formiranje prelazne vlade i organizovanje "prvih fer i demokratskih izbora u zemlji".

DF od sutra i pored zabrane policije, najavljuje proteste u 15 gradova u kojima je na vlasti Demokratska partija socijalista (DPS).

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je ranije danas saopštilo da ;neće dozvoliti okupljanja i demonstracije u gradovima širom Crne Gore, koje je najavio opozicioni Demokratski front (DF), jer ona nisu prijavljena u skladu sa zakonom. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: