Utorak, 04.08.2015.

21:48

Dodik:Srbi žrtve zablude koja se zvala Jugoslavija

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da je Srbija uvek bila utočište za sve Srbe koju su plaćali visoku cenu zablude koja se zvala Jugoslavija.

Izvor: Tanjug

Default images
foto: Tanjug

"Srbi žele mir. Želeli su ga i onda kada se desio progon Srba u hrvatskoj vojnoj akciji Oluja, a jedina greška srpskog naroda je što smo verovali u Jugoslaviju i bili njena žrtva", rekao je Dodik.

On je govor održao u Sremskoj Rači na obeležavanju Dana sećanja na stradanje i progon Srba.

"Ovaj most bio je znak svega - slobode, mira, Srbije koja je bila siguran beg od smrti. To je most istine, a istina je bila da su Srbi morali da napuste kuće i da krenu jedino tamo gde je sloboda, u Srbiju. Znali su da su na sigurnom kad pređu most, da su među svojima", rekao je on i dodao da je Republika Srpska pružala i tada sve što je mogla da da utočište, okrepljenje, ohrabrenje. Solidarnost pokazana tih dana ostaće duboko zapamćena od strane svih tih ljudi. Više od 50.000 ljudi iz Krajine je ostalo i oni su integrisani u naše društvo", rekao je on.

Dodik je naveo da će 4. avgust biti dan sećanja na progon Srba ma gde se on desio.

"Posvetili smo to ovom datumu jer je najupečatljivije stradanje Srba nakon Oluje, u kojoj su, predvođene hrvatskim snagama učestvovale i snage iz SAD i iz drugih zemalja Evrope, koji su zajedno napravili etničko čišćenje", rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, to je bila udružena akcija zapadne vojne alijanse i hrvatskih snaga, koja je mnoge nedužne, koji tada i nisu znali šta se dešava, lišila života.

Dodik je rekao da i nije nemoguće razumeti zašto su viđeni Srbi i u vreme mira i bivše Jugoslavije odlazili.

"Morali su da napuštaju i u miru,i da idu ka Srbiji. Srbija je bila uvek sigurno utočiste za sve nas. Republika Srpska je zagledana u Srbiju i nju doživljava kao sastavni deo svog nacionalnog bića i Srbija za nas jeste dokaz naseg postajanja", poručio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

21 h

Podeli: