Obnova Kliničkog centra Srbije kasni sedam godina

Italijanski konzorcijum najzad završava projekat izgradnje najvećeg medicinskog kompleksa u Srbiji. Radovi će ipak, umesto dve trajati tri godine.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

16:30

Default images
Foto: B92

Ako ne bude novog, pomeranja rokova, Klinički centar Srbije, trebalo bi da bude u potpunosti rekonstruisan 2019. godine, što je punih sedam godina kasnije od planiranog zavrsetka radova.

"Praksa je pokazala da rekonstrukcija KCS i ostalih kliničkih centara, postalo kkao Skadar na bojani. 40 godina traje rekonstrukcija Lliniskog centra Srbije. Međutim, to je sada stvar koja je privedena kraju, tu su predstavnici italijanske firme koji završavaju projekte KCS-a, ali i ti rokovi su probijeni. Projekat je trebalo da bude gotov početkom godine", kaže direktor KCS Miljko Ristić.

Prema sadašnjem planu, prvo bi se zidala nova kula i kad bude završena u nju bi se preselile sve službe koje su sad smeštene u staroj kuli, u kojoj se od ukupno 106.680 kvadrata, koristi samo 35.200.

Zatim bi na njoj prvo trebalo ojačati temelje, a onda napokon završiti kompletnu zgradu. Tehničku kontrolu ovog projekta radi kompanija CIP.

"Mi ne kasnimo ništa, nego ne dobijamo projekte na vreme, odnosno i kada dobijemo stavimno primedbe. Objekat je veoma slože. Mi imamo jednu osnovnu primedbu na konstrukciju i kroz idejni projekat se to provuklo i to sigurno CIP neće potpisati dok se to ne ispravi", kaže Milutin Ignjatović generalni direkot CIP-a.

A Primedbi do sada, bilo je mnogo.

Vidoje Jovanovic direktor tehnicke sluzbe KCS

"Oko šest hiljada primedbi. Mi kao tehnička služba nismo bili direktono uključeni. CIP je dao dosta primedbi i inžinjerska organizacija. Mi smo imali samo uvid i mi ćemo biti logistika kada krene projekat u izgradnju", kaže Vidoje Jovanović, direktor tehničke službe KCS.

Vlada u senci Demokratske stranke kritikovala je stanje u zdravstvu, postavljajući pitanje zašto se kasni sa projektom rekonstrukcije kliničkih centara u Srbiji. Projekat rekonstrukcije pokrenut je 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: