"Hiljadu Rusa se bori u redovima ID"

Više od 1.000 Rusa se bori u redovima Islamske države i napori da se zaustavi regrutovanje dobrovoljaca za ovu terorističku organizaciju nisu zadovoljavajući.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2015.

00:15

Default images

To je izjavio sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev.

"Mislim da se više od 1.000 (ruskih državaljana) bori za Islamsku državu. Ima još na hiljade ljudi iz drugih zemalja centralne Azije, zapadne Evrope i SAD", rekao je Patrušev.

Patrušev je, u intervjuu za "Komersant" u izdanju od ponedeljka, rekao da Amerika stoji iza državnog udara u Ukrajini i da je za te svrhe potrošila pet milijardi dolara.

"Promena vlasti u Ukrajini je pokrenula događaje koji su se tamo desili. Američki državni sekretar Džon Keri ima asistenta Viktoriju Nuland koja je rekla da su SAD potrošile pet milijardi dolara da organizuje te događaje", naveo je sekretar ruskog Saveta za bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: