Petak, 15.05.2015.

09:09

Rusi testirali vojne robote (VIDEO)

Ruska vojska bi uskoro mogla da koristi robote, naoružane automatskim oružjem, bombama i sistemom koji lansira protivtenkovske rakete.

Izvor: B92

Default images
screenshot

Roboti su prvi put testirani u četvrtak, objavili su ruski mediji, pozivajući se na izvore iz vrha ruskih bezbednosnih i odbrambenih službi.

Za razliku od prethodnih vežbi, kada su roboti testirani individualno, ovoga puta su delovali kao prava vojna jedinica, a komande su dobijali daljinskim upravljačima.

“U finalnom delu vežbi, bojni roboti su uvežbavali uništavanje oklopne opreme korišćenjem protivtenkovskih navođenih raketa. Operateri koji su upravljali “bojnim robotičkim sistemom“ su uspešno uništili sve mete“, naveo je neimenovani izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

Prošle godine je potvrđeno da je ruska vojska posvećena razvoju robotičkih i sistema na daljinsko upravljanje, koji bi do 2025. godine trebalo da zamene trećinu aktuelne vojne opreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: