Kim otkazao posetu Moskvi

Severnokorejski lider Kim Džong-un je otkazao svoj dolazak u Moskvu na vojnu paradu povodom 70. godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

11:25

Default images
foto: Beta/AP

On je trebalo da se 9. maja pojavi na Crvenom trgu, ali je put odložio zbog, kako je navedeno, obaveza u Severnoj Koreji.

“Kim Džong-un je doneo odluku da ostane u Pjongjangu i da ne može da prisustvuje paradi povodom Dana pobede. Diplomatskim kanalima smo došli do informacije da ima obaveze u Severnoj Koreji i da je doneo konačnu odluku da ne dođe u Moskvu“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kimu je poziv za dolazak u Moskvu uputio predsednik Rusije Vladimir Putin krajem prošle godine, a krajem januara je Peskov potvrdio da je Kim prihvatio poziv.

To je trebalo da bude njegova prva diplomatska misija, međutim do toga ipak, za sada, neće doći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: