Auto-škole protestuju u centru

Ispred Doma Narodne skupštine protestuju predstavnici auto-škola, jer MUP nije prihvatio njihove predloge izmena Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Izvor: B92

Petak, 17.04.2015.

13:51

Default images
Foto: Tanjug

Posle protestne vožnje centralnim gradskim ulicama, vozila auto-škola s registracijama iz raznih gradova Srbije okupila su se ispred Doma Narodne skupštine tako da je saobraćaj na tom delu ulice obustavljen.

Predstavnici auto-škola su naveli i da neće prekinuti protest dok im se ne obrati neko od zvaničnika MUP-a, a generalni sekretar Privredne komore auto-škola Petar Rašeta je objasnio da je do protesta došlo jer tokom jučerašnjih razgovora s nadležnima dogovor nije postignut.

"Osnovni cilj protesta je da sprečimo primenu novog pravilnika koji još zvanično nismo videli, ali smo upoznati s njim i znamo da je na štetu auto-škola", rekao je Rašeta Tanjugu.

On je kazao i da u jučerašnjem razgovoru s načelnikom Uprave saobraćajne policije Vladimirom Rebićem nije postignut dogovor i da sada čekaju nekog od viših zvaničnika MUP-a ili Vlade Srbije da im se obrati.

Rašeta je, napomenuvši da s njima tokom dana niko od nadležnih nije razgovarao, dodao da će predstavnici auto-škola ostati tu gde jesu "dok nas ne primi ili neko iz MUP ili iz Vlade koji je višeg nivoa od Rebića, jer s njim ne možemo da razgovaramo".

On je naveo i da među okupljenima postoje ideje i o otpočinjanju eventualnog štrajka glađu.

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu, zbog zakonskih izmena načina polaganja vozačkih ispita koje je doneo MUP, od 950 auto škola zatvoreno je njih 430.

Rašeta je istakao i da će najavljene izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju dovesti do toga da se i trenutno postojeći broj auto-škola smanji za polovinu.

On je istako da na taj način država forsira monopol i onemogućava obrazovanje malih i srednjih preduzeća, odnosno auto-škola.

Prema njegovim rečima, takvim pristupom se diskriminišu građani, jer i sada ima regiona u kojima ne postoji obuka za pojedine kategorije vozača, pa građani moraju da putuju i po stotinu kilometara da bi dobili željenu obuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: