HR: Poslanici kritikuju HRT

Deo HDZ-ovih poslanika je osudio HRT-ov prenos inauguracije predsednice Kolinde Grabar Kitarović kao "seksizam, degradaciju i nepoštovanje funkcije ".

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

23:19

Default images

Novinari HRT-a prema izabranoj predsednici moraju se odnositi s poštovanjem saglasan je i SDP-ov poslanik Nenad Stazić, prenela je Hina.

"Na televiziji koja bi trebala biti javna i koju plaćaju naši građani, prenos inauguracije počinje rečima, 'alfa ženka koja može pucati, pomusti kravu i voziti traktore'. Sramotno", ocenila je Branka Martinčev Juričev (HDZ).

Njena stranačka koleginica Sunčana Glavak saglasna je da je reč o "seksizmu, degradaciji, apsolutnom nepoštovanju žena, a pre svega funkcije predsednice Hrvatske".

"Čudi me da se o tome nije oglasila poverenica za ravnopravnost polova", rekla je Glavak.

Dujomir Marasović (HDZ) pozvao je glavnog urednika HRT-a Gorana Radmana da "odgovornu osobu skloni s televizije".

"Ona ne sme više na ekrane i ja savetujem uredniku da je skloni, jer inače bi se moglo postavljati pitanje njegove odgovornosti, a verujem da je on tu čist", rekao je Marasović.

SDP-ov poslanika Nenad Stazić kazao je da nije gledao prenos inauguracije, jer je bio na licu mesta na Markovu trgu.

"Ali, ako je tačno ovo što govore kolege, to je nedopustivo. Izabrana predsednica je izabrana predsednica, ona radi važnu funkciju i prema njoj se novinari HRT-a moraju odnositi s poštovanjem, svidjala se njima ta predsednica ili ne. Jednako se tako s poštovanjem moraju odnositi prema premijeru, ministrima i Saboru", rekao je Stazić.

On se požalio i da je "masi urednika javne televizije vredjanje politike i političara vrhunac novinarstva", i podsetio da je Sabor dan ranije zasedao gotovo do ponoći, a da novinari HRT-a i dalje poslanike nazivaju lenčugama i neradnicima.

"To govore oni za koje ne znamo ni kako su zaposleni, ni kolike su im plaće", rekao je Stazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: